Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a Neuroophtalmologia tankönyv 2007-es kiadása

Hosszú évtizedek óta megoldatlan Magyarországon a felnõtt korban látássérültté váló emberek továbbsegítése a rehabilitációhoz, ezen a területen hozhat áttörést egy most megjelent szakorvosi tankönyv, amely a korábbi kiadásaihoz képest ilyen témájú fejezetekkel is kiegészült – részben alapítványunk munkatársai segítségével. A neuroopthalmologia az ideggyógyászati és idegsebészeti megbetegedések szemtüneteit vizsgálja. A Neuroopthalmologia címû tankönyv 2007-es kiadásának egyik legfontosabb újdonsága, hogy amint dr. Halász Péter professzor a tankönyv bevezetõ fejezetében fogalmaz: „Ebben a könyvben, azt hiszem, elõször történik kísérlet arra, hogy a tartós látórendszeri zavarok pszichés következményei és rehabilitációja is szóba kerüljenek, amit azért emelek ki, mert nagyon fontos és szükséges lépésnek tartom.”

„A szerzett látássérültséggel élõ emberek rehabilitációjának körszerû módszerei és lehetõségei napjainkban” címû fejezetet dr. Somlai Judit szerkesztõ felkérésére Szuhaj Mihály és Szatmári Péter alapítványunk munkatársai, illetve Fábri Tímea, a Gyengénlátók Általános Iskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye és Diákotthona informatika tanára írta. A fejezet áttekinti a látássérült emberek információszerzési lehetõségeit, az egyes rehabilitációs lehetõségeket, valamint bemutat különbözõ hétköznapi és informatikai segédeszközöket. A kötetben megtalálhatóak az elemi rehabilitációt végzõ, valamint a fenti segédeszközöket gyártó cégek listája és elérhetõsége is.

A szerkesztõ zárszavai pedig: „Az orvoskollégák feladata a lehetõségek, az ismeretek továbbvitele, és az ország egész területén a látássérültek teljes körû rehabilitációja, s ennek révén a „látók társadalmába” való visszailleszkedésük elõsegítése – hatékonyabban, mint ahogy eddig tettük.”

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére