Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2024 szoftverek decemberi frissítése

2023.12.20.

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2024 szoftverek december havi frissítése. A JAWS karácsonyi frissítése elsősorban a webhasználatot teszi kényelmesebbé, míg a ZoomText és a Fusion valódi újításokkal kedveskedik a felhasználóknak.

 

A JAWS ezen frissítése jelentős számú ARIA-specifikus javítást tartalmaz, ami a böngészési élmény fokozásán túl elősegíti az akadálymentes webhasználatot is. A JAWS mostantól jelzi a menüsorok kezdetét és végét a honlapokon. A Chrome használatakor általánosságban is javult a webes menük kezelése. Az Edge-ben a jelszavak kezelésénél tapasztalható könnyebbség. A Gmail webes használata is kényelmesebbé vált az e-mailek írásakor. Az X, vagy ismertebb nevén Twitter felhasználói számára az idővonal navigálhatósága elérhetőbbé vált.

A Microsoft Office alkalmazásai közül a Word, az Outlook és a PowerPoint is nagyobb támogatást élvez a javítások által. A Word esetében érdemes kiemelni a Braille-kijelzős használhatóságot, a védett dokumentumok felolvastathatóságát, a bekezdésekben való navigálás és a tartalomkeresés korrekcióját.

A WhatsApp üzenetküldő támogatása is javult.

A ZoomText és a Fusion egy új beállítást kínál az októberben bevezetett egérmutató-méret megadás mellett. Ezzel lehetőség van fixálni a beállított egérmutató-méretet, amely így akkor is változatlan marad, amikor a felhasználó a nagyítási szintek között váltogat.

Az AppReader mostantól futtatható ún. Csendes módban is, amikor is a hangos felolvastatást mellőzve, kizárólag a vizuális kiemelés követésével történik a szöveg olvasása.

A ZoomText és a Fusion 2024 egy új, továbbfejlesztett xFont technológiát tesz elérhetővé a Microsoft 365 használata során, amely az eddigi legtisztább szövegmegjelenítési minőséget kínálja. Az új xFont egyelőre fejlesztés alatt áll, így jelenleg a Korai átvételi programon keresztül engedélyezhető, és az Outlook 365, a Word 365, valamint az Excel 365 alkalmazásokhoz érhető el.

 

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

 

A JAWS 2024.2312 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

 

A ZoomText 2024.2312 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

A Fusion 2024.2312 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított kétéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: https://akadalymentes.magyarorszag.hu

 

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

 

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

 

Budapest, 2023. december 20.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére