Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2023 szoftverek júniusi frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2023 szoftverek június havi frissítése. Az aktuális frissítések számos hibajavítást tartalmaznak a jobb felhasználói élmény és a hatékonyabb munkavégzés érdekében. Ismét teljes a Profivox beszédszintetizátor és a frissített szoftverek együttműködése.

A JAWS az áprilisi frissítése óta egy újabb Profivox meghajtó szoftvert tartalmaz, amely WASAPI támogatást biztosít. Ez különösen a Dell számítógépeket használók számára jó hír, mert ezzel megszűnnek a Waves MaxxAudio szolgáltatás jelenlétekor esetlegesen tapasztalt memória elfogyási problémák. Ezen felül pedig a Profivox használatakor is elérhetővé válik a hangok dinamikus elhalkítása, miközben a JAWS beszél. A júniusi frissítésben került kijavításra az a felhasználók által jelzett probléma, amikor a Profivox beszédszintetizátor a hosszú szünet után kapott szöveget nem mondta ki. A Profivox WASAPI meghajtójának elkészítéséért és karbantartásáért ezúton mondunk köszönetet Glen Gordonnak, a Freedom Scientific cég programozójának, aki ingyenesen ajánlotta fel számunkra munkáját.

JAWS for Windows és Fusion

Továbbfejlesztésre került a Braille-kijelzők automatikus felismerése. Többé nem szükséges manuálisan hozzáadni a Braille-kijelző készülékeket a képernyőolvasó programban, az USB-n vagy Bluetooth-on keresztül csatlakoztatott Braille-kijelzőt a JAWS automatikusan felismeri és elkezdi használni az eszközt már az indításnál.

Fejlődött a Weboldalak és webes alkalmazások elemeinek felolvasása és kezelése. Használhatóbbá váltak a menü- és űrlap elemek, valamint a táblázatok és párbeszédpanelek.

A web-böngészők jobb támogatottsága miatt könnyebben lehet használni a YouTube-videókat és Google Dokumentumokat is.

Az irodai alkalmazásokon belül fejlődött az Outlook-naptár, a PowerPoint, az Excel és a LibreOffice Writer szövegszerkesztő felolvasása.

A JAWS és a Fusion programokban használt Braille-fordítási támogatás ismét naprakésszé vált.

A Tandem kapcsolat mostantól nagyobb stabilitást kínál, így a felhasználók kevesebb megszakadó és belassuló csatlakozást tapasztalhatnak.

Az egységesített billentyűzet feldolgozási mód használata alapértelmezés szerint be van kapcsolva. Ez a billentyűleütések feldolgozásának új módszere, amelynek célja az összhang megteremtése a JAWS, a ZoomText és a Fusion szoftverek között. Amennyiben a felhasználó nem kíván élni ezzel a lehetőséggel, akkor az Egységesített billentyűzet feldolgozási mód használatát a Beállítási központban ki tudja kapcsolni. A következő fejlesztések csak akkor érhetők el, ha ez az opció engedélyezve van:

Egyes billentyűzeteken található multimédiás billentyűk támogatása. Ez magába foglalja a több beszéd visszajelzést ezen extra billentyűk megnyomásakor, valamint a multimédiás gombokhoz szkriptek hozzárendelésének lehetőségét.

Az iTunes alkalmazásban most már használhatja az ALT+CTRL+JOBBRA NYÍL billentyűket a gyors előretekeréshez, az ALT+CTRL+BAL NYÍL billentyűket a visszatekeréshez, vagy az ALT+CTRL+LE NYÍL billentyűket az aktuális szám elnémításához, amíg a fókusz nincs egy táblázatban. Az iCloud alkalmazás támogatása is javult.

ZoomText

A korai alkalmazói programon keresztül most első kézből tapasztalhatja meg az új fejlesztéseket.

Az átstrukturált nagyítómotor optimalizálja az indítási teljesítményt és minimalizálja az erőforrás-felhasználást, beleértve a memória- és processzorfogyasztást is. Az új nagyítómotor végleges változata a közelgő ZoomText 2024 és Fusion 2024

kiadásban lesz elérhető, még ebben az évben.

Megjelent a Figyelőkeret funkció egy újabb verziója.

Több alkalmazásban javult a fókusz követése, a kurzor kiemelése és a több monitoros használat.

Letöltések

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

 

A JAWS 2023.2306 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

 

A ZoomText 2023.2306 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

A Fusion 2023.2306 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

 

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított kétéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: https://akadalymentes.magyarorszag.hu

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

Budapest, 2023. június 20.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére