Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2023 szoftverek augusztusi frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2023 szoftverek augusztus havi frissítése. A számos hibajavítás mellett a Google és a Microsoft Office alkalmazásokkal történő együttműködés került a mostani frissítések fókuszába. Ezen kívül számos Braille-specifikus újítás is érkezett.

Fejlődött a Chrome és az Edge webböngészők támogatása, ezáltal számos webes vezérlőelem kezelhetősége és felolvasása. A JAWS együttműködése sokat javult a Google Dokumentumokkal, ami elsősorban a listaelemek és a megjegyzések felolvasását érinti. A Google Térkép is jobban használható ezzel a frissítéssel.

A Microsoft Office alkalmazások, elsősorban az Outlook és az Excel használhatósága tovább javult, számos hibajavításnak köszönhetően. Az Outlookban most már alkalmazható az INSERT+F8 billentyűparancs, amely egy listában jeleníti meg az eszköztár gombjait.

A Microsoft 365 alkalmazásaiban ismét a korábban már megszokott módon érhető el a JAWS Virtuális menüszalag szolgáltatása.

Zökkenőmentesebbé vált az ún. egységesített billentyűzet feldolgozási mód használata, aminek eredményeként több alkalmazásban is jobbá vált a felhasználói élmény.

A Braille-támogatás is jelentősen továbbfejlődött. A JAWS és a Fusion által használt Liblouis Braille-fordító frissítésre került a legújabb, 3.26-os verzióra, ami magyar vonatkozású fejlesztéseket is tartalmaz. Hozzáadásra kerültek az EuroBraille készülékek legújabb meghajtó szoftverei is. Tovább javult a Braille-kijelzők automatikus észlelése, ami érinti az Orbit Reader típusú kijelzőket is. A JAWS mostantól az ARM64-alapú eszközökön támogatja a Humanware Braille-kijelzők használatát is, a Focus mellett.

Továbbá javult az együttműködés az InnoSetup és a Winamp alkalmazásokkal is.

A ZoomTextben és a Fusionben már kipróbálható az xFont nagyítás az új nagyítómotor használata mellett. Az újratervezett nagyítómotor az ún. Korai átvételi programon keresztül érhető el. Ezután a ZoomText vagy a Fusion menüben a Beállításokat, majd a Simítást kell választani, ahol engedélyezhető az xFont nagyítás. A teljesen új nagyítómotort eredetileg a szoftverek 2024-es főverziójához tervezték, ám korlátozott módon már most is igénybe vehető a 2023-as főverzió legújabb frissítései által.

Ezen felül a ZoomText együttműködése javult a Mozilla Firefox böngésző menürendszerével, valamint a Microsoft Management Console és a Discord for Desktop alkalmazásokkal is.

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

 
A JAWS 2023.2307 letöltési hivatkozásai:

 

 

 
A ZoomText 2023.2307 letöltési hivatkozásai:

 

 
A Fusion 2023.2307 letöltési hivatkozásai:

 

 
Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított kétéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: https://akadalymentes.magyarorszag.hu

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

Budapest, 2023. augusztus 2.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére