Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2022 szoftverek júliusi frissítése

FUSION 2022

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2022 szoftverek július havi frissítése. Ezúttal a Word szövegszerkesztő, valamint a Chrome és az Edge böngészők kerültek a javítások fókuszába. Frissült továbbá a Braille-kijelzés támogatása.

Tovább javult a Microsoft Word támogatása a JAWS és a Fusion által. Ennek köszönhetően kényelmesebbé vált a szövegszerkesztő Keresés funkciójának használata, illetve a Címlista párbeszédpanelen történő navigálás.

Szintén fejlődött az együttműködés a Chrome és az Edge webböngészőkkel. Így többek között stabilabbá vált a többsoros szerkesztőmezők és a hivatkozások használata.

Az INSERT+CTRL+1 … 8 billentyűparancsokkal megfelelően felolvastathatóak a listanézetű elemek oszlopai a Fájlkezelő használatakor a fájlok listájában, valamint az Outlook használatakor az üzenetlistában.

Windows 11 alatt is a megszokott módon olvastatható fel a Jegyzettömb állapotsora az INSERT+PAGE DOWN billentyűparanccsal.

A JAWS mostantól bejelenti az FN billentyű zárolt állapotát az FN+ESCAPE billentyűparancs lenyomásakor. Ez jelenleg elsősorban a Microsoft Surface laptop, a Surface tablet és a Surface Keyboard eszközökkel működik, más gyártók eszközeivel kapcsolatban egyelőre nincs információnk.

A JAWS és a Fusion által használt Liblouis Braille-fordító legújabb, 3.22.0 verziója is elérhető a szoftverekben.

A ZoomText jó néhány hibajavítást kapott. Immáron megbízhatóbban működik az AppReader, és a nagyítás is, ha nyelvváltást eszközöl a programban a felhasználó. A nagyítási ablak használatakor már megfelelően működik a Nagyítási ablak méretező.

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

 

A JAWS 2022.2207 letöltési hivatkozásai:


 

 

 

A ZoomText 2022.2207 letöltési hivatkozásai:


 

 

 

A Fusion 2022.2207 letöltési hivatkozásai:


 

 

 

 

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított kétéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: http://akadalymentes.magyarorszag.hu

 

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

 

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

Budapest, 2022. július 27.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére