Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2020 szoftverek augusztusi frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2020 szoftverek augusztus havi frissítése. Ezúttal a Microsoft Office alkalmazásai mellett elsősorban a böngészők és a Google alkalmazásai kerültek a javítások fókuszába.

Mind a négy, JAWS által támogatott webböngésző, azaz a Chrome, az Edge Chromium, a Firefox és az IE együttműködése javult a képernyőolvasóval. Leginkább a Chrome és az Edge támogatása fejlődött jelentősen, a táblázatkezelés és a táblázat navigáció terén. A Chrome-ban elhárításra kerültek olyan hibák is, amelyek a JAWS lassú működését okozhatták. A Google-féle webalkalmazások még jobban használhatóvá váltak, ide tartozik a Google Dokumentumok és a Google Táblázatok. A Google Dokumentumok Chrome-mal való használatakor megszüntetésre került az az esetenként előforduló probléma, hogy az Alt billentyű lenyomására a webalkalmazás saját menürendszere helyett a Chrome menüje aktiválódott.

A személyre szabható webhely-beállítások problémái is orvosolva lettek, így azok már gond nélkül elmenthetőek és betölthetőek a Közvetlen beállításokon keresztül.

A Microsoft Office alkalmazásai közül az Outlook, a Word és az Excel használhatósága is javult, különösen azoknak az Office 365 programcsomagba tartozó változatai esetén. Emellett a LibreOffice is kényelmesebben használható a JAWS és Fusion szoftverekkel.

A Zoom-os értekezletek során a korábbi üzenetek visszaolvasása is jól kezelhető már billentyűparancsokkal.

A Skype legújabb, 8.63-as verziószámú frissítésével megjelent egy akadálymentességi hiba, ami miatt a JAWS és a Fusion esetenként nem tudja felolvasni a fókuszba kerülő Skype ablakát, amennyiben több nyitott alkalmazásablak között váltogatunk. A megoldás erre jelenleg az, hogy ilyen helyzetben a Skype ablakában az Alt billentyűvel elő kell hívni a menüsort, majd be kell azt zárni az Escape billentyűvel. A problémáról a Microsoft már tud és vélhetően a közeljövőben elhárításra kerül a hiba.

A JAWS új Braille-meghajtóprogramokat is tartalmaz, amelyek által a Humanware cég újonnan érkező Braille-kijelzői is támogatottak.

A ZoomTexttel és a Fusionnel már megfelelően használható a Windows gomb+Pont billentyűkombinációval elérhető Windows 10-es emoji panel.

Felhasználói visszajelzések alapján javításra került egy olyan, a ZoomText vagy a Fusion használata során fellépő hiba, amely azokat az NVidia GeForce gt1030 videokártya használókat érintette, akik a grafikus megjelenítő meghajtóprogramját a 2020. július 5-én megjelent verzióra frissítették.

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

 

A JAWS 2020.2008 letöltési hivatkozásai:

A ZoomText 2020.2008 letöltési hivatkozásai:

A Fusion 2020.2008 letöltési hivatkozásai:

 

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított egyéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: 

http://akadalymentes.magyarorszag.hu

 

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

Budapest, 2020. augusztus 27.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére