Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2020 szoftverek áprilisi frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2020 szoftverek április havi frissítése. Fejlődött az Office 365 irodai szoftvercsomag és a Humanware cég által gyártott Braille-kijelző készülékek támogatása is. Bővültek a Chrome és Edge böngészőkre, valamint a Braille-kijelzőkre vonatkozó kényelmi beállítások. Az új Windows 10 frissítés által okozott kompatibilitási problémák is elhárításra kerültek a ZoomText és Fusion szoftverek esetén.

A JAWS az Outlook 365 levelezőben most már opcionálisan képes bejelenteni a csoportváltásokat. Ennek leginkább az üzenet- és beszélgetéslistáknál van jelentősége. Ezt a Közvetlen beállításokon keresztül (INSERT+V) lehet szabályozni.

A Focus Braille-kijelzőt használva most már külön billentyűparancsokkal tudjuk a beszédtempót állítani. Ez a beszédtempó átmeneti és tartós növelésére és csökkentésére egyaránt vonatkozik.

A Google Chrome és az Edge Chromium böngészők közvetlen beállításaiba bekerült egy új opció, mellyel beágyazott listák esetében megadható, hogy a JAWS bejelentse-e a lista-beágyazási szinteket.

A JAWS főmenüjének Beállítások almenüjében új menüpontként bekerült a Távoli asztal, melyet aktiválva megjelenik egy segédprogram, mely a JAWS által támogatott távelérési lehetőségek elérhetőségének ellenőrzését segíti. Ezáltal gyorsan tájékozódhatunk arról, hogy a rendszerünkön futó JAWS-zal milyen távelérési lehetőségek vehetők igénybe. Ezen felül információhoz juthatunk a távelérési szolgáltatások kapcsolódási státuszáról is, valamint adott esetben a hibaelhárításban is segítséget kaphatunk.

A Microsoft Teams-ben a használható billentyűparancsok megjelenítésekor mostantól akadálymentes módon át tudjuk tekinteni a parancsok listáját.

A JAWS és Fusion szoftverekben frissültek a Humanware cég Braille-kijelző eszközeinek meghajtó szoftverei.

Az egérhelyzet bemondása funkció is tovább fejlődött a JAWS és a Fusion programban.

A ZoomTextben javult a betűtípusok élsimítása az Office 365 alkalmazásainál. A Word 2016 párbeszédpanelei már helyesen kerülnek felolvasásra. A Word 2010-ben az Alkalmazásnéző és a Szövegnéző funkciók is immár az elvárások szerint működnek. A Word dokumentumokban megbízhatóbbá vált az egérhelyzet bemondás. Windows 7 alatt javult az AppReader, a fókuszkövetés, a kurzorkövetés és az egérhelyzet bemondás szolgáltatások minősége. A legújabb Windows 10 frissítések telepítését követően fellépett ZoomText és Fusion stabilitási gondok is megszűntek.

 

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

 

A JAWS 2020.2004 letöltési linkjei:

Online telepítő:

Offline telepítők:

 

A ZoomText 2020.2004 letöltési linkjei:

Online telepítő:

Offline telepítő:

 

A Fusion 2020.2004 letöltési linkjei:

Online telepítő:

Offline telepítő:

 

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított egyéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: 

http://akadalymentes.magyarorszag.hu

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

 

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

 

Budapest, 2020. április 28.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére