Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Márciusi cikkajánló

Kedves Olvasóink!
Önkénteseink az elmúlt időszakban is szorgalmasan olvastak fel hasznos, érdekes és informatív cikkeket, amelyek a múltat idézik, a jelenről szólnak, vagy épp a tavasz közeledtével a húsvéti készülődést segítik. Fogadják szeretettel!

1. Válságból harmónia

Jelen cikkben a Paulinyi Tamás által huszonötödik éve vezetett Szintézis Szabadegyetemről, és annak idei képzéseiről, valamint a képzések létjogosultságáról, folyamatáról, előadóiról, időpontjairól és elérhetőségeiről tájékozódhatunk. Miért pont most aktuális és időszerű az ALFA-Modul az önismereti iskola vezetője szerint? A cikkből kiderül.

Köszönet a felolvasásért, Kovacslukacs!

A cikk itt érhető el: Válságból harmónia


2. Laza szülő: jó szülő?

A cikkben Grecsó Krisztián a saját történetén keresztül világít rá arra, mennyire fontos a rutin gyermekeink életében akkor is, ha nekünk magunknak is egy kemény tanulási folyamat lehet ez, amennyiben nem tudunk rendet tenni a mindennapi teendőink között. A történet megmutatja, hogy a lazaságnak olykor bizony súlyos következményei lehetnek.

Köszönjük a felolvasást, Gadorikrisztina!

A cikk itt érhető el: Laza szülő: jó szülő?


3. Csülkös saláta

Amikor először szembejött velem ez a recept, kicsit megdöbbentem: most akkor csülök vagy saláta? Ezt azonnal követte a következő gondolat: rendben, így legalább legálisan bűnözhetek. Lassanként a húsvéti menün törve az agyunkat, hasznos lehet az alábbi paleo recept, ami az én ízlésem szerint néhány hozzávaló kihagyásával egészen jól hangzik. Köszönet a felolvasásért, Rozogahaz!

A cikk itt érhető el: Csülkös saláta


4. Önostorozás

Erről a szóról manapság egészen más jut az eszünkbe, mint amit a 14. században jelentett. A cikkben megismerkedhetünk a középkori flagellánsok mozgalmával, az önkorbácsolás mögött meghúzódó hiedelmekkel, és a ma már egészen elképesztőnek számító szokásokkal.

Köszönjük a felolvasást, OrionX!

A cikk itt érhető el: Önostorozás


5. Kimonó

Jelen cikkben a japánból származó ruhaviseletet, a kimonót ismerhetjük meg, de szó esik annak eredetéről, kulturális jelentőségéről és jelenéről is. Érdekes cikk, élvezetes felolvasás: köszönet érte, Csopety!

A cikk itt érhető el: Kimonó


6. Őszintén a modern nők gondjairól

A cikk két elfoglalt és túlterhelt hölgy történetén keresztül ajánl természetes és hatékony segítséget a fáradtság és túlpörgés kombinációja, valamint a téli depresszió ellen is.

Köszönjük a felolvasást, Vanyurlilla!

A cikk itt érhető el: Őszintén a modern nők gondjairól!


7. Önazonos

Ebben a cikkben egy Alföldi Róberttel készült interjút hallgathatunk meg, aki szót ejt arról, hogy mely döntéseivel elégedett, indokolva azt is, miért tett jót szakmailag az, hogy vállalta a tévézést, de beszél az önazonosságról és a karanténhelyzetről is. Köszönet a felolvasásért, Gadorikrisztina!

A cikk itt érhető el: Önazonos


8. Gyümölcsnyársak csokiszósszal

Még hallgatni is gyönyörűség! A gyümölcsöket ízlés szerint válogathatjuk hozzá, és mártogathatjuk őket jó sok csokiba. Zárójelesen jegyzem csak meg, a cikkben ennél jóval több tanácsot és útmutatást kapunk az elkészítéséhez. Egyszerű, igazi ínyencség, gyors és paleo.

Köszönet a felolvasásért, Rozogahaz!

A cikk itt érhető el: Gyümölcsnyársak csokiszósszal


9. Hogyan alkalmazkodik szervezetünk immunrendszere?

Vajon mik azok a T-sejtek? És a B-sejtek? Hogyan dolgozik immunrendszerünk ha fertőzést észlel? Mi a szerzett immunrendszer? Milyen módon figyelmeztetik jelenlétükre a vírusok az immunrendszert? Hogyan pusztulnak el a fertőzött sejtek? A cikkben ennél is több kérdésre részletes választ kapunk. Köszönet a felolvasásért, OrionX!

A cikk itt érhető el: Hogyan alkalmazkodik szervezetünk immunrendszere?


10. Jojoba, a csodadió

Valószínűleg sokan hallottunk már a szegfűfélék rendjébe tartozó jojobáról, amelynek olaja számos kozmetikum egyik igen kedvelt alkotóeleme. Én úgy tudom, rendkívül hasznos és hatékony, tápláló hatással bír bőrünkön való alkalmazásakor. Vajon tényleg így van? A cikkben részletesen megismerkedhetünk a jojobával. Köszönjük a felolvasást, Csopety!

A cikk itt érhető el: Jojoba a csodadió


Kellemes olvasást kívánunk!

Lapról Hangra csapata

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére