Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Kiosztották a használt számítógépeket

Száz látássérült magánszemély nyert használt számítógépet az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány decemberben lezárult pályázatán.Még karácsony elõtt lezajlott az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány használt számítógép-pályázatának lezárása. Az eredetileg meghirdetett 50 használt számítógépre végül összesen 225 pályázat érkezett be, ezért – amint arról Szuhaj Mihály korábban beszámolt – az Alapítvány további ötven használt számítógépet vásárolt, azaz összesen 100 darab PC került kiosztásra.

A számítógépek közül 9 darab Pentium I-es, a többi Pentium II-es kategóriába tartozott, illetve tíz notebook is volt közöttük. A felajánlott vagy megvásárolt eszközöket az Alapítvány munkatársai elõzetesen átvizsgálták, és a hibás alkatrészeket kicserélték. A nyertesek az alapgép mellé monitort, billentyûzetet és egeret is kaptak. A gépek operációs rendszert nem tartalmaztak, viszont minden nyertes kapott egy CD-t, amely a Jaws for Windows képernyõolvasó program decemberben kiadott, legújabb, 5.10-es változatának magyar nyelvû bemutató verzióját tartalmazta, hogy ezzel is elõsegítsék a számítógépek késõbbi vakos használatát.

A nyertesek harmada egy kijelölt szaküzletben, a többiek pedig a Szövetség székházában vehették át a nyereményüket. Utóbbiak számára a számítógépek kiosztása december 22-én zajlott le, itt összesen 66 számítógépet vehettek át a nyertesek. A nyeremények átadása reggel kilenctõl nagyjából délután egy óráig folyamatosan zajlott.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány kuratóriuma és munkatársai sok sikert kívánnak a számítógépek használatához, egyben köszönik a felajánlást a Volánbusz Rt-nek, a DSS Consulting Kft-nek és gépeket felajánló magánszemélyeknek.
 
Szatmári Péter

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére