Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Helper Phone

A Samsung Electronics, az SK Telecom és a Dél-Koreai Vakok Szövetsége megegyezett egymással, hogy tovább fogják fejleszteni a nemrégiben debütált, elsõsorban gyengénlátóknak szánt úgynevezett Helper Phone-t. A Samsung Electronics, az SK Telecom és a Dél-Koreai Vakok Szövetsége megegyezett egymással, hogy tovább fogják fejleszteni a nemrégiben debütált, elsõsorban gyengénlátóknak szánt úgynevezett Helper Phone-t.

Ez a tavaly év végén debütált készülék a világ elsõ olyan mobiltelefonja, melyet kifejezetten a vakok és gyengénlátók számára fejlesztettek ki. A billentyûzet 5-ös gombját nyomva tartva a telefon hangsegély üzemmódba kapcsol és számos hangszolgáltatással segíti a rászorulók telefonálását és üzenetküldését.

A Samsung Electronics SCH-E580 típusjelzésû Helper Phone képes szóban felolvasni többek közt a híváslisták tartalmát, a beérkezett rövid szöveges üzeneteket, de ezenkívül a pontos idõrõl, az aktuális dátumról, a beállított ébresztések idõpontjáról, illetve az akkumulátor töltöttségi szintjérõl is képes szóbeli információkat közölni.

A Helper Phone sikereire alapozva elhatároztuk, hogy a jövõben tovább fogjuk fejleszteni a készüléket – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Hyung Keun Kim, az SK Telecom alelnöke, aki elmondta, hogy Dél-Koreában körülbelül 280 ezer vakot és gyengénlátót tartanak nyilván.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére