Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Ingyenes ECDL oktatóanyag

Közismert, hogy a vak emberek másképp használják a számítógépet, mint a látó társaik, azaz csak a billentyûzet segítségével, billentyûparancsok és billentyûkombinációk által. Mostanáig nem létezett azonban olyan oktatóanyag, amely figyelembe vette volna ezt a sajátosságot, a látássérült tanulók is a látós tananyagokra, illetve a vak tanárok tapasztalatára voltak ráutalva. Évek óta nagy szükség lett volna egy nem csak formátumában, hanem tartalmilag, az oktatás módszertanát tekintve is vakbarát informatikai tananyagra.Egy ilyen tananyag elkészítésére vált lehetõség a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlõségéért Közalapítvány (FSZK) „Korlátlan esély” címû projektjében, ahol látássérült személyek vettek részt informatikai tanfolyamokon. A képzés segítésére, az FSZK és az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány megbízásából Herczeg Lajos készített el egy komplett ECDL Start oktatóanyagot a vak sorstársak számára. A rutinos oktató hosszú évek tapasztalatai alapján készítette el a tananyagot a hét közül öt ECDL modulhoz, melyek a következõk:
– IT alapismeretek
– Operációs rendszerek
– Szövegszerkesztés
– Táblázatkezelés
– Információ és kommunikáció (Internet és e-mail)

A tananyag szerkesztésében közremûködött Szuhaj Mihály, Szatmári Péter, Hammer Attila, Pál Zsolt (Pille), Fehér István, a felolvasást pedig az MVGYOSZ Hangstúdiójának munkatársai, Parai Sándor és Pregh Balázs végezték.

A tananyag bárki számára hozzáférhetõ, ingyenesen letölthetõ alapítványunk honlapjának Letöltés oldaláról. A tananyag vakbarát HTML vagy felolvasott (mp3) formátumban érhetõ el.

A szerzõ és a szerkesztõk egyaránt azt remélik, hogy az ingyenesen hozzáférhetõ tananyag nagy segítséget nyújt akár a tanfolyami keretek között zajló, akár az önálló informatika-tanuláshoz, és sikerült segítséget nyújtani ezzel a látássérült emberek számára.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére