Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Idén is részt vettünk a LESEK Konferencián

Az Infoalap hagyományai közé tartozik a Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciáján való megjelenés. Idén is bejegyeztük a napját a fontos rendezvények közé, és munkatársaink lelkesen készültek az alkalomra, hogy megmutassák a látássérült érdeklődőknek, családtagjaiknak, segítőiknek azokat az informatikai újdonságokat, amelyekkel megkönnyítjük a vak és gyengénlátó emberek mindennapjait. Standunkon felvonultattuk szoftvereink és hardvereink legjavát. Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a különböző élethelyzetű, foglalkozású, végzettségű, és eltérő látásmaradvánnyal rendelkező érdeklődőknek egyediek lehetnek az igényeik. Munkatársaink minden helyzetre készültek egy-egy praktikus megoldással, egy-egy, a hagyományoshoz képest alternatívát jelentő szoftverrel vagy segédeszközzel.

A konferencia megnyitója után nem sokkal már meg is érkeztek hozzánk az első érdeklődők. Sok kérdést kaptunk gyengénlátó ügyfeleinktől a Ruby digitális kézi nagyítók különböző típusaival kapcsolatban, és újdonságként mutattuk be a legkisebb méretű Compact Mini készüléket. Volt, aki az otthoni újságolvasáshoz, más az ügyintézéshez, megint más a tanuláshoz kereste a számára leginkább testre szabható nagyítót. Azok a gyengénlátó ügyfeleink, akik a mindennapokban számítógépet használnak a munkához, tanuláshoz, a MAGic és a ZoomText képernyőnagyító szoftverek újdonságai iránt érdeklődtek.

A felhasználók körében – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is rendkívüli érdeklődés övezte a Focus 14 és 40 Blue Braille-kijelzőinket. Sokan kérdezősködtek a Beszélő Linux újdonságairól, és hosszú sor állt az ClearReader+ olvasógép kipróbálásánál is. Ez az az eszköz, mely síknyomtatott dokumentumok, például levelek, újságok, könyvek felolvastatására használható.

Köszönjük régi és új ügyfeleinknek a sok kérdést, ötletet, javaslatot. Öröm volt jó ismerősként beszélgetni a régi felhasználókkal, és megmutatni az új látogatóknak, hogy mennyi mindent könnyedén elérhetnek az általunk honosított és fejlesztett eszközökkel.

A LESEK Konferencia nyereményjátékára egy digitális diktafont ajánlottunk fel. Bízunk benne, hogy megelégedéssel használja majd a nyertes.

 

Köszönjük mindenkinek, aki ellátogatott hozzánk, találkozzunk jövőre is a LESEK Konferencián!

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére