Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Az INFOALAP legújabb fejlesztéseivel jelent meg a LESEK konferencián

Alapítványunk ez év szeptemberében jelentette meg legújabb saját fejlesztésű programját, valamint DEX szoftverének legfrissebb változatát. Mindkét szoftver a látássérült emberek számára könnyíti meg az olvasást.

A már ismert DEX program legújabb változata a 2.7-es, könyvek és dokumentumok hangfájlba és nyomtatható Braille fájlba történő konvertálásában hozott újdonságokat. A látássérült embereket irodalmi élményekhez juttató szoftver immáron a matematikai képleteket, feladatokat, és egyenleteket is képes a vak és gyengénlátó emberek számára “megjeleníteni”.

A LaTeX leíró nyelven készült matematikai könyvek, feladatgyűjtemények mostantól hangfájllá alakíthatóak, míg a MATHML leíró nyelven készült dokumentumokból Braille nyomtatásra szánt változatot készít nekünk a DEX új változata.

Mind a LaTeX mind pedig a MATHML népszerű és közismert leíró nyelvek a matematika és fizika területén jártas szakemberek körében, mivel sokoldalúan és rugalmasan lehet bennük matematikai képleteket szerkeszteni. A DEX új képességeit alapítványunk matematikai szakértő bevonásával fejlesztette ki.

A MATHML nyomtatható Braille fájlba történő átalakítását a Liblouis Braille-konverziós módszer teszi lehetővé, melyet egy nagy múltú nemzetközi csapat dolgozott ki. Ezen belül a magyar szövegek Braille-átalakítását alapítványunk frissíti és bővíti immár hat éve, ezzel a szolgáltatással a Beszélő Linux 5.01 kiadásunkban is találkozhatnak a felhasználók.

A DEX 2.7 megjelenése mellett az Infoalap legújabb fejlesztése, az Infoalap Reader 1.0 is bemutatkozott.

Ez a szoftver teszi lehetővé, hogy a síkírású nyomtatott dokumentumok és könyvek szövegét a felhasználók beolvastathassák számítógépükre, majd szövegfájlba mentsék, vagy átadják a DEX program számára, hogy ott hangfájlba vagy Braille-formátumba alakíthassák. Az Infoalap Reader szolgáltatásait egy egyszerű felületen keresztül használhatják felhasználóink.

A két új fejlesztésünkről hangos bemutató is készült, melynek segítségével az érdeklődők megismerhetik és megtanulhatják az újdonságok használatát, működését.

A programok ingyenesen letölthetőek:

További információkért kérjük, forduljanak bizalommal alapítványunk ügyfélszolgálati munkatársához a +36 (1) 273-3188 és a +36 (70) 295-9288 telefonszámon vagy a e-mail címen.

„Informatika a látássérültekért” Alapítvány 

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére