Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

GYÁSZHÍR

2024.05.31.

Elhunyt Dr. Gyimesiné Dobos Marianna - a kép fekete-fehér. Mariann mosolyogva egy virágcsokrot tart a kezében. forrás VGYKENéhány nappal ezelőtt elhunyt Dr. Gyimesiné Dobos Marianna, az Infoalap munkatársa, kedves kollégánk.
Marianna 2016-tól volt alapítványunk rehabilitációs tanácsadója és mentora, közel 8 éven át segítette az Infoalap hozzá forduló munkatársait.
Emlékét szívünkben őrizzük, nyugodjék békében.

 

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete, melynek sok egyéb feladata mellett felügyelőbizottsági elnöke is volt, így emlékezett meg Mariannáról:

Mély fájdalommal és nagy szomorúsággal tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy néhány nappal ezelőtt, 68. életévében, hosszas betegség után elhunyt Dr. Gyimesiné Dobos Marianna újságíró, író-szerkesztő, tartalomkészítő a közösségi médiában, rehabilitációs tanácsadó, rehabilitációs mentor, munkatanácsadó, a VGYKE felügyelőbizottságának elnöke.

Marianna (írói nevén Gy. Dobos Mariann) hatalmas szakmai tudással rendelkezett. Három diplomát szerzett, munkájáért számos díjban részesítették. Rengeteg cikket írt, több könyv szerzője és lektora.

Mozgássérültként szívügyének tekintette a fogyatékossággal élő emberek segítését. Több érdekvédelmi szervezet munkatársa volt, mint pl. a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) újságírója, vagy az „Informatika a Látássérültekért” Alapítvány (Infoalap) rehabilitációs mentora.

Főszerkesztője volt a Terézvárosi Önkormányzat „Terézváros”, valamint az Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Országos Szövetsége „Kapaszkodó” című újságának, szerkesztette a „Támasz – Fogyatékossággal élő emberek oldala” online újságot, és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége „Vakok Világa” című folyóiratát is.

Egyesületünknél nem egy területen tevékenykedett. 2015-től haláláig a VGYKE felügyelőbizottságának elnöke volt. 2018 és 2021 között aktívan részt vett két „AC-DC Találd meg a helyed!” elnevezésű projektben, kommunikációs vezetőként és projektkoordinátorként segítve a látássérültek álláskeresését.

Számos megjelent könyve után nagy sikert aratott két, a VGYKE-ről írt műve:

Dr. Lukács Réka és Dr. Ozvári-Lukács Ádám „Szülő-példa-érték” 2018-as, valamint Dr. Lukács Réka „Szülő-példa-érték II.” 2021-es tanulmányának szerkesztője.

VGYKE Sajtóirodájának munkatársaként évente közel tíz cikke jelent meg egyesületünk tevékenységéről az MTI Országos Sajtószolgálat weboldalán.

Mariannról egyesületünk dolgozói a május 28-án tartandó éves közgyűlésen emlékeznek meg.

Végül álljanak itt az újságíró saját szavai:

„Régóta dolgozom látássérültekkel, közelről ismerem ezt a célcsoportot, és a jó emberi kapcsolatot e munkavégzés alapjának tartom.”

Emléke szívünkben örökké él.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére