Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Adó 1%-os felajánlásával támogassa alapítványunkat!

Nem könnyű eldönteni, hogy személyi jövedelemadónk 1%-át melyik civil szervezetnek ajánljuk fel. Az élet számos területére kiterjedő nemes célokkal találkozhatunk, mégis bizonytalanok vagyunk: mikor cselekszünk a legjobban? Reméljük, hogy az alábbi ismertető meggyőzi önöket arról, hogy a közhasznú "Informatika a látássérültekért" Alapítvány méltó a támogatásra.

Több mint tíz évvel ezelőtt az alapítvány létrejöttét az a gondolat vezérelte, hogy a látássérült embereknek a látókkal egyenlő esélyt teremtsen az informatika kínálta lehetőségek terén.  E cél megvalósítása érdekében speciális képernyőolvasó- és nagyító programok, használt számítógépek és digitális segédeszközök beszerzésével és adományozásával értünk el komoly sikereket. Eddig mintegy 1600 vak és gyengénlátó embernek „tettük láthatóvá a világot” speciális szoftver és hardver eszközök adományozásával, könnyítettük meg az oktatásban való részvételét, munkavállalását és a szabadidő hasznos eltöltését.

A statisztika szerint a múlt évben egy felajánlás átlagosan 5.500 forint értékű volt. Ezt alapul véve pl. négy felajánlásból már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni tud.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány munkatársainak kétharmada megváltozott munkaképességű ember, főként látássérült, igazolva, hogy a számítástechnika használatával a vak és a gyengénlátó emberek képesek önállóan értelmes munkát végezni. Tevékenységükkel sorstársaiknak is esélyt szeretnének erre teremteni.

Személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásával ön is hozzásegítheti az alapítványt ahhoz, hogy minél sikeresebben végezhesse munkáját.

A felajánlásokból 2009-ben 1.180.182 forint folyt be, mely összeget speciális szoftverek és hardverek adományozására fordítottuk, ahogy tesszük majd az Ön által felajánlott összegből is.

Tisztelettel várjuk nagylelkű felajánlását!

„Informatika a látássérültekért” Alapítvány

Adószámunk: 18171776-2-42

Rendelkező nyilatkozat letöltése

Fontos tudnivaló:
Abban az esetben, ha a bevallását vagy az egyszerűsített bevallását elektronikusan küldi be, a rendelkező nyilatkozatot is eljuttathatja az adóhatósághoz elektronikus úton, az Ügyfélkapun keresztül. Lehetősége van arra, hogy a bevallása, egyszerűsített bevallása részét képező rendelkező nyilatkozatot a bevallással, nyilatkozattal együtt juttassa el az adóhatósághoz. Amennyiben azonban nem így tesz, akkor május 20-áig lehetősége van arra, hogy az elektronikus rendelkező nyilatkozatát a bevallástól elkülönülten küldje meg. Ez esetben nem a bevallás, egyszerűsített bevallás részét képező Egysza lapon, hanem a külön programban található „10egysza” megnevezésű nyilatkozat kitöltésével és elektronikus továbbításával rendelkezhet. Abban az esetben, ha az elektronikus bevallását nem saját maga, hanem meghatalmazottja (például könyvelője) készíti, az adóhatósághoz azt is be kell jelentenie, hogy a rendelkező nyilatkozat elektronikus továbbítására meghatalmazottja jogosult. Azon magánszemélyek esetében, akik bevallásadási kötelezettségüknek munkáltatói adómegállapítás útján tesznek eleget, a rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot a munkáltatónak legkésőbb május 10-én adhatják át. A május 10-e után átadott borítékokat a munkáltató nem köteles átvenni. A magánszemélynek a borítékot annak ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg alá kell írnia, mivel ez biztosítja azt, hogy a munkáltató a boríték tartalmát ne ismerhesse meg. A munkáltatók a náluk leadott lezárt borítékokat kísérőjegyzékbe veszik, amely tartalmazza a rendelkező nyilatkozatot tevő személyek nevét, adóazonosító jelét és a boríték átadását igazolandó, az átadó aláírását. A munkáltató a lezárt borítékokat sértetlenül, legkésőbb május 20-áig adja át az adóhatóságnak. A rendelkező nyilatkozat a bevallástól függetlenül is eljuttatható az adóhatósághoz. Amennyiben tehát az előzőekben leírtak szerint nem rendelkezett (sem a bevallás részeként, sem a munkáltató útján) lehetősége van arra, hogy a rendelkező nyilatkozatokat egy lezárt, adóazonosító jelével ellátott borítékban, postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz. Erre május 20-áig van lehetősége, függetlenül attól, hogy az adóbevallását esetlegesen február 25-éig be kell adnia. A határidő jogvesztő, így a késedelmes benyújtás esetén a nyilatkozat érvénytelen lesz.”
(forrás: APEH 25. füzet, Hogyan lehet a személyi jövedelemadó 1 százalékáról rendelkezni?)

Rendelkező nyilatkozat letöltése 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére