Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Első díjat nyert az INFOALAP a Vodafone Digitális Díj pályázatán

Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Zrt. igazgatóságának alelnöke, a Vodafone Magyarország Alapítvány kurátora, Szuhaj Mihály, az INFOALAP kuratóriumi elnöke és Sebestény Katalin, az INFOALAP munkatársa a díjátadón

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány „Papírról hangoskönyv egy lépésben: DEX 3.0” című projektje első díjat nyert a Vodafone Digitális Díj pályázatán Digitális esélyegyenlőség kategóriában.

A nyertes projekt keretében az alapítvány által fejlesztett DEX program 3.0 verziója készül majd el, mely papír alapú dokumentumokból hoz létre meghallgatható hangoskönyvet, akár mp3, akár a látássérült emberek által használt speciális Daisy formátumban.

Az október 7-én megtartott gálán a 15 millió forint összdíjazású pályázat eredményeként három kategóriában adtak át díjakat: a Digitális Társadalom, a Digitális Esélyegyenlőség, a Bolygónk és Fenntarthatóság kategóriákban hirdettek nyerteseket, valamint egy Vodafone Dolgozói Különdíjat és egy 5G Különdíjat is odaítéltek.

A zsűri döntése értelmében a Digitális Társadalom kategória győztese a DokiLab Kft. DokiApp telemedicina szolgáltatást kínáló applikációja, a Digitális Esélyegyenlőség kategória első helyezettje az Informatika a Látássérültekért Alapítvány DEX 3.0 szoftvere lett. A Bolygónk és Fenntarthatóság kategóriában két első díjat is átadtak, az egyik győztes az ff.next – Ecomate mobilalkalmazása, a másik a WWF Magyarország Alapítvány – WWF Lábnyom applikációja lett.

Büszkén állíthatjuk, az INFOALAP-nak igen erős mezőnyben sikerült elhoznia a kategóriája első díját. Bízunk benne, hogy az egy éves fejlesztés eredményeképpen megvalósuló szoftver sok ezer látássérült embernek segít majd abban, hogy minél egyszerűbben és minél gyorsabban férjen hozzá nyomtatott információkhoz. A szoftver nemcsak a munkavégzésben, a tanulásban, hanem a tájékozódásban és a művelődésben is hatalmas segítséget jelenthet.

A fejlesztés minden vak és gyengénlátó ember számára ingyenesen lesz elérhető az Informatika a Látássérültekért Alapítvány honlapján.

Nagyon köszönjük a Vodafone Magyarország Alapítványnak a díjat, a fejlesztés eredményéről a későbbiekben honlapunkon tájékozódhatnak majd az érdeklődők.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére