Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Együttműködési megállapodás a McDonald’s és a Vispero között akadálymentes kioszkok felállítására

vispero logóEgyüttműködési megállapodást kötött a világ vezető gyorséttermi lánca, a McDonald’s a világ vezető segítőtechnológia szállítójával, a Visperoval. A megállapodás célja, hogy az USA-ban a vak és gyengénlátó emberek is igénybe tudják venni a McDonald’s éttermeiben található önkiszolgáló kioszkokat, amelyeken keresztül le lehet adni az ételrendeléseket.

A megállapodás értelmében az Egyesült Államokban az újonnan kihelyezett eszközök a JAWS Kiosk megoldással kiegészítve kerülnek telepítésre.

A sikeres együttműködés kulcsa a McDonald’s rendelő-alkalmazásának megismerése és olyan használható, akadálymentes megoldás kialakítása volt, melynek segítségével a vak felhasználók egyszerűen és intuitív módon tudják használni a felület szerteágazó menürendszerét.

„A JAWS Kiosk képes ezeknek a feltételeknek megfelelni”, nyilatkozta Matt Ater, a Vispero alelnöke. „Cégcsoportunk célja, hogy a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő felhasználók számára fejlesszünk megoldásokat. A McDonald’s-szal kötött megállapodás kiváló lehetőség, hogy meggyőződjünk arról, a termékeink eljutnak azokhoz az emberekhez, akiknek leginkább szükségük van rájuk.”

A JAWS Kiosk segítségével a vak és gyengénlátó felhasználók a kiegészítő navigációs eszközhöz csatlakoztatott fejhallgatójukon keresztül kommunikálhatnak a rendelőalkalmazással.

„A McDonald’s büszke arra, hogy mindenki számára egyformán biztosítja szolgáltatásainak elérhetőségét”, mondta Kelsey Hall, a cég Global Digital Accessibility részlegének igazgatója. „Az együttműködés eredményeként vak és gyengénlátó vásárlóink is önállóan tudják majd használni a rendelőalkalmazást”.

A kioszkok telepítése jelenleg is folyik az Egyesült Államokban, a cég saját éttermeiben, illetve a kiválasztott franchise partnereknél.   

Forrás: https://vispero.com/mcdonalds-partners-with-vispero-to-provide-access-for-blind-and-low-vision-customers-in-us-self-order-kiosk/

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére