Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány sajtóközleménye a fehér bot napja alkalmából

A képen szereplő ikerpár átveszi az adomány laptopot az INFOALAP irodájábanEsélyteremtés számítógépekkel

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2021-ben is jelentős támogatást nyújtott a vak és gyengénlátó embereknek számítógépek adományozásával, segítő szoftverekkel és a ma 10 éves Lapról hangra kezdeményezés működtetésével.

Adományozás

Az INFOALAP 2021-ben összesen 50 db laptopot és 78 db komplett számítógépes konfigurációt adományozott vak és gyengénlátó embereknek. A cégek által felajánlott gépeket az alapítvány munkatársai újították fel, látták el segítő szoftverekkel, majd futárszolgálattal szállíttatták ki minden látássérült nyertes számára.

Egyik pályázónk József így nyilatkozott nyereményéről: „Ahogyan a látássérült felhasználók többsége, a számítógépet weboldalak böngészésére, zenehallgatásra, e-mailek küldésére és fogadására, internetes vásárlásra, banki ügyek intézésére és időpontfoglalásra használom.”

A 60. évében járó László a közelmúltban készített egy levelezőlistát látássérültek számára, kérdésünkre elmondta, hogy „…az elnyert eszköz használatával nemcsak a hétköznapok váltak könnyebbé, de még nagyobb öröm, hogy sorstársaimnak is segítséget tudok nyújtani.”

Az adományozási program nem jöhetett volna létre az ERSTE Bank, az Invitech és a Beiersdorf cégek nélkül. Felajánlásaikat ezúton is hálásan köszönjük.

Országlicenc

Az adományeszközökre az országlicenc keretében biztosított segítő szoftverek kerültek telepítésre.

Az országlicenc program 2018 óta biztosítja térítésmentesen, a nemzetközileg is legnépszerűbb, képernyőolvasó és nagyító szoftvereket a magyar vak és gyengénlátó felhasználók számára.

Lapról hangra

Éppen 10 évvel ezelőtt indult útjára az alapítvány egy másik programja, a Lapról hangra.  A közösségi kezdeményezés keretében látó önkéntesek olvasnak és töltenek fel nyomtatásban megjelent újságcikkeket a portálra. Ma már 200 kiadvány több mint 11 ezer cikkéből válogathatnak a látássérült olvasni vágyó emberek.

Az alapítvány közhasznú tevékenységéről további információt a következő elérhetőségeken kaphat:

Szuhaj Mihály, kuratóriumi elnök, Informatika a Látássérültekért Alapítvány

E-mail: , mobil: (36) (20) 425-52-33

Budapest, 2021. október 14.                                                                      Informatika a Látássérültekért Alapítvány

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ:

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány (INFOALAP) honosítja, adományozza és forgalmazza a látássérült emberek számára kifejlesztett szoftvereket és speciális hardver eszközöket, saját szoftvereket, illetve tananyagokat fejleszt, internetes akadálymentesítési tanácsadást nyújt, személyes, telefonos és e-mailes tanácsadást tart, valamint működteti a Lapról hangra oldalt.

További információk az alapítványról: www.infoalap.hu
 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére