Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

„Egy másodpercre sem bántam meg, hogy belevágtam ebbe a kalandba, imádtam minden pillanatát”

Vértesi Alexa mesél a 2019-es ICC táborról

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány minden évben két fiatal részvételét biztosítja a nemzetközi kommunikációs és informatikai táborban. Idén a jelentkezők közül két egyetemista lányra esett a választás, mindketten nagyon felkészülten, kíváncsian és kellemes izgalommal indultak a tábor helyszínére, az Egyesült Királyság-beli Herefordba. Most Vértesi Alexa élményeiből kaphatnak ízelítőt honlapunk olvasói.

A hosszú út után a két magyar lány és kísérőjük rögtön megmártózott a tábor hangulatában. Alexát ámulatba ejtette a teljes akadálymentesség, a szervezők felkészültsége és a többi résztvevő kedvessége.

„Az eligazításon köszöntöttek minket brit házigazdáink, illetve Andrea az osztrák csapatból, aki a workshopbeosztásokat koordinálta. Ismertették a heti programot, illetve a szabadidős tevékenységek változatos listáját is. Az este a továbbiakban az ismerkedésről szólt. Jó hangulatban kezdtünk beszélgetni és ez olyannyira kitartott, hogy tizenegy felé kezdtünk el azon gondolkodni, hogy talán be kellene mennünk.” – meséli Alexa a legelső benyomásokat.

Másnap, a tábornak otthont adó főiskola bejárása után már meg is kezdődtek a foglalkozások és a várva várt szabadidős tevékenységek.

„Megnéztük a különböző épületeket, a jacuzzi- és szaunarészleget, az edzőtermet, a focipályát. Délután teljes gőzzel indultak a workshopok.  Mindegyik fontos informatikai, vagy kommunikációs témákat dolgozott fel, akadt olyan is, mely ötvözte a kettőt. Volt köztük prezentációs készségekre irányuló, emberi kapcsolatokkal és információátadással foglalkozó, de olyan is szerepelt a kiemeltek között, ahol azt tanulhattuk meg, hogyan gyűjthetünk hatékonyan információt a világhálóról.” – sorolja Alexa a workshop-választékot. Jó ötleteket kapott az egyik foglalkozáson ahhoz, hogyan írjon meggyőző motivációs levelet, és az állásra történő jelentkezés folyamatának melyik pontján közölje látássérültségét a leendő munkaadóval. A műhely-foglalkozások mellett a tábor fontos, sőt talán legfontosabb részét jelentették a szabadidős foglalkozások, és az esti, éjszakai, véget nem érő beszélgetések.

”Esténként jókat beszélgettünk a bárnál, az étterem kültéri részén, de volt számos más szabadidős tevékenység is, amikhez szintén csatlakozhattunk, például goalball, kinti és benti foci, krikett, de nyitva állt az edzőterem, illetve volt lehetőség a kikapcsolódásra a szaunában és a jacuzziban is.”

Aki tudni akarja, hogyan lett Alexából „treefinder”, vagy azt, mekkora csoda szabadon legelésző pónikat simogatni, az feltétlenül olvassa el teljes beszámolóját az Infoalap ICC aloldalán.

Végül pedig az összegzés azoknak, akik fontolgatják, hogy jövőre jelentkezzenek a táborba:

„Aki a jövőben szeretne részt venni a táborban, annak azt tanácsolom, egy percig se habozzon a jelentkezéssel! Kihagyhatatlan élmény.”

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére