Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Cikkajánló – 2022. augusztus

Kedves Lapról Hangra Olvasóink!
Ősz elejére, kicsit visszatekintve az elmúlt néhány hónapra, gondos válogatással elkészült az önkénteseink által augusztusban felolvasott cikkek ajánlója, fogadják szeretettel!

 

1. Szépen megöregedni

Július 24. az idősek és a nagyszülők világnapja. Ennek apropóján született a beszélgetés, amely az öregség kihívásait és kincseit taglalja a pszichológia szemszögéből. Miért nem szeretnénk megöregedni? Miért palástoljuk minden áron valódi életkorunkat? Miért megyünk el akár a végletekig annak érdekében, hogy fiatalabbnak tűnjünk, amikor tisztában vagyunk azzal, hogy a végeredmény a pszichológiai értelemben vett kudarc lesz? Hogyan alakult társadalmi elvárássá a fiatalítás? Mik lehetnek az időskor értékei és kincsei?
A beszélgetésben minden kérdésünkre választ kapunk.

Köszönet a Felolvasásért, Eszterpolgar16!

A cikk itt érhető el: Szépen megöregedni


 

2. Trónok arca

Ez a cikk érdekes ülőalkalmatosságokat mutat be: elsőként az istenek lakhelyén található Odin trónját, amelyben a skandináv mitológia főistene ül egy harci fejszével. A holtak csarnokában azonban nem egy trón, benne Odinnal, hanem még két másik faragott ülőalkalmatosság is áll. A továbbiakban megismerhetjük Héphaisztosz bosszúját, egy különleges trónnal, valamint Salamon király elefántcsontból készült, aranycifrázatú uralkodói székét is. Köszönjük a felolvasást, OrionX!

A cikk itt érhető el: Trónok arca


 

3. Rejtélyes hegyek, hátborzongató turisztikai célpontok

Az őszbe fordulva talán már kinyaraltuk magunkat egy időre, ezért egy darabig nem keresgélünk. Vagy mégis érdemes? A cikk néhány olyan misztikus helyet mutat be, ahol a természet erői nem úgy működnek, ahogy azt az iskolában tanultak alapján gondolnánk. Ilyen a Tibetben húzódó 6714 méter magas Kailas hegyvonulat is, amit megmászni nem ajánlatos, de a hegy lábánál imádkozni igen, zarándoklat közben pedig lelkünk megújul. A továbbiakban bemutatásra kerül a Gyatlov-incidens a halálheggyel, és megismerkedhetünk – szerencsére távolról – a dzsungel különleges démonjaival is. Izgalmas, hihetetlen és meglepő eseményekről szerezhetünk tudomást, ha elolvassuk a cikket. Köszönet a felolvasásért, OrionX!

A cikk itt érhető el: Rejtélyes hegyek, hátborzongató turisztikai célpontok


 

4. Miről volt híres Bermuda a Bermuda háromszög előtt?

Az őslakosság nélküli Bermuda szigetcsoportot az 1600-as években foglalták el angol telepesek, ahol egy ideig mezőgazdasági tevékenység nem folyt. Végül portugál bevándorlók jóvoltából került oda az az édes hagyma, amit sütni és főzni sem kellett. és ami sokáig a szigetcsoport fő terméke volt. Mi vetett véget a sikeres üzletnek? A cikkből kiderül.

Köszönjük a felolvasást, Kovacslukacs!

A cikk itt érhető el: Miről volt híres Bermuda a Bermuda háromszög előtt?


 

5. Könyvajánló

A cikk szerzője két kihagyhatatlan könyvet ajánl és elemez szívhez szólóan. Olyannyira, hogy a világ dolgai iránt mélyen érdeklődő olvasó azonnal kézbe venné: Richard Osman várva várt A férfi, aki kétszer halt meg című regényét, valamint Eörsi László, „Irgalomnak helye nincs” -Az 1956-os forradalom és szabadságharc kivégzettjei című könyvét veszi górcső alá. Köszönjük a felolvasást, Kovacslukacs!

A cikk itt érhető el: Könyvajánló


 

6. Tombol a nyár!

Bár ma már annyira nem perzselő a hőség, az asztrológia iránt érdeklődők számára érdekes lehet visszatekinteni az elmúlt nyárra: vajon beigazolódtak a cikkben leírt jóslatok?

Köszönet a felolvasásért, NyLaci!

A cikk itt érhető el: Tombol a nyár!


 

7. Fekete Mambák

Ebben a cikkben betekintést nyerhetünk a Krüger Nemzeti Parkban dolgozó nők csoportjának munkájába, akik aktívan tevékenykednek és komolyan fellépnek az orvvadászok ellen. Ismerjék meg a Fekete Mambák nagyon is sikeres tevékenységeit, célkitűzéseit!

Köszönjük a felolvasást, Flower!

A cikk itt érhető el: Fekete Mambák


 

8. A hosszú élet titka

Ha már korábban szó volt az időskor kincseiről, és korunk letagadásának miértjéről, most legyen szó a hosszú élet titkáról. Egészen pontosan hat japán trükköt árul el nekünk a cikk, amelyek mindegyikét érdemes betartani, mert amellett, hogy az egészségünket szolgálják, fontos tudnunk, hogy alkalmazásukkal a japán nők akár évtizedeket is letagadhatnának a korukból. Köszönet a felolvasásért, Flower!

A cikk itt érhető el: A hosszú élet titka


 

9. Az utolsó lecke

A HVG cikke egy, a tanári pályát elhagyó férfi történetén keresztül foglal állást a magyar oktatási rendszerrel kapcsolatban. Köszönjük a felolvasást, Gadorikrisztina.

A cikk itt érhető el: Az utolsó lecke


 

10. Tenyérnyi védelem

A HVG cikke a Balaton beépítésével kapcsolatos törvényekről számol be. Akad, aki szerint a döntéssel mintegy tizenöt évet késtek, az építkezések pedig továbbra is folytatódnak. Köszönet a felolvasásért, Gadorikrisztina.

A cikk itt érhető el: Tenyérnyi védelem

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére