Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

A Zoom használatról tett közé oktatási segédanyagot az Infoalap

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Bevezetés a Zoom kliens használatába látássérült felhasználók számára címmel infokommunikációs segítő anyagot tett közzé az Oktatási segédanyagok sorozat részeként.

Napjainkban számos képzés, előadás vagy találkozó online formában, a Zoom szolgáltatás használatával kerül megrendezésre. A segítő anyag célja, hogy a Zoom akadálymentes lehetőségeinek használatával a látássérült emberek számára megkönnyítse az ezen találkozókon történő részvételt. Az anyag a Windows operációs rendszerű számítógépekre telepített Zoom kliens kezelését mutatja be röviden, a JAWS for Windows képernyőolvasó program használatát feltételezve.

A most közzé tett ismertető elsősorban arra a jellemző esetre koncentrál, amikor a felhasználó meghívót kap egy Zoom találkozóra, és a kapott hivatkozás aktiválásával vesz részt a megbeszélésen vagy online-előadáson. Egyes Zoom találkozókra bejelentkezés nélkül is be lehet lépni. Ennek a lehetőségnek az ismertetése mellett az anyag röviden tárgyalja az ingyenes felhasználói fiókregisztráció és a bejelentkezés lépéseit is, valamint a gyakran felmerülő problémák (pl. elfelejtett jelszó helyreállítása, vagy a résztvevő nevének helyes megjelenítése) megoldását.

A találkozókon való egyszerű részvétel lehetőségén túl a csevegés, a képernyő-, a videó-, a hang- és fájlmegosztás, valamint a valós idejű zárt feliratozás akadálymentes használatát is megismerheti az olvasó. A JAWS számos billentyűparancsot kínál a Zoom gördülékeny használatához, pl. az értesítések bemondási módjaihoz, ill. a korábbi csevegő üzenetek megismételtetéséhez, a legújabb hangbeállítási rétegelt billentyűparancsai pedig nagyobb hatékonyságot biztosítanak a találkozókon a vak résztvevők és házigazdák számára. A segítő anyag sorra veszi ezeket a billentyűparancsokat.

Az oktatási segédanyag az Informatika a Látássérültekért Alapítvány honlapján, az alábbi linken érhető el és tölthető le ingyenesen: https://infoalap.hu/letoltesek/tananyagok/

Az alapítvány bízik abban, hogy ez az új oktatási segédanyag nagy segítséget jelent minden Zoom-ot használó vagy azt a jövőben használni tervező látássérült embernek.

Budapest, 2022. szeptember 16.

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére