Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Tacmon tesztelés az INFOALAP-nál

Ahogyan honlapunk olvasói bizonyára tudják, a Tacmon-projektben (www.tacmon.eu) az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány és nemzetközi partnerei évek óta azon dolgoznak, hogy létrehozzanak egy, új technológiára épülő, költséghatékony grafikus Braille kijelzőt, mely egyaránt alkalmas grafikus és szöveges információ megjelenítésére. Az eszköz segítségével többek között matematikai ábrákat, grafikonokat és egyéb, a mindennapokban használt jelöléseket, képeket tehetünk tapinthatóvá vak és aliglátó emberek számára.

Január végén, az alapítványnál szervezett publikus teszten megkértük önkéntes tesztelőinket arra, mondják el, mennyire felismerhetőek, hasznosak a Tacmon-projektben kifejlesztett ábrák, illusztrációk. Különböző korosztályú és más-más mértékben látássérült tesztelők próbálták ki a legújabb fejlesztést, és mondták el róla véleményüket. Két kijelzőt használtunk, az egyik 120×60, a másik 32×30 felbontású volt. Az alapítvány munkatársa által összeállított tesztjelentés szerint legtöbben az egyszerű geometriai ábrákat (téglalap, kör, háromszög) és jelöléseket könnyen felismerték. A növények, állatok, tárgyak, grafikonok, diagramok, piktogrammok, nyomtatott és írott betűk felismerése nehezebb feladatnak bizonyult, de voltak, akik a legbonyolultabb „rajzokkal” is megbirkóztak.

Tesztelőink egyöntetű véleménye az volt, hogy a tanulás során tudják leginkább elképzelni a Tacmon-eszközök használatát. Mindnyájan a fejlesztések tovább folytatására kértek bennünket. Köszönjük a biztatást és a sok hasznos ötletet. Természetesen a fejlesztés további állomásairól is beszámolunk majd honlapunkon.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére