Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a DEX 2.2 és az AMIS 3.1.2

Két új szoftver megjelentetésével segíti a DAISY-könyvek készítését és olvasását az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány.

A DAISY-formátum lényege, hogy a könyvek tartalmát szövegesen és hanganyag formájában is tartalmazzák. Ezzel egyesítik mindkét formátum előnyeit: a hanganyag kellemes mivoltát az elektronikus változat kereshetőségével és navigálhatóságával.

A DEX 2.2 programmal bárki könnyedén készíthet DAISY-könyveket, amelyekben a felolvasás a számítógépre telepített magyar vagy idegen nyelvű beszédszintetizátorokkal is történhet. Az AMIS pedig egy népszerű és ingyenes DAISY-könyv-olvasó program Microsoft Windows operációs rendszerre, amely immár magyar nyelven is elérhető.

A DEX program 2.0 verzióját 2011 márciusában adta ki az alapítvány, amelyben a fejlesztők a felhasználói visszajelzések alapján módosítottak néhány funkció működésén és több új lehetőséggel is bővítették a programot. Például a felhasználók szabályozhatják, hogy legyen-e szünet a mondathatárokon, így a lassabb, tagolt és a gyors, folyamatos olvasást kedvelők is a számukra kellemes módon hallgathatják meg az elkészült könyveket.

Az AMIS DAISY-lejátszó szoftver a DAISY konzorcium gondozásában jelenik meg, amelynek honosított magyar változatát adja most közre az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány. A program a gyengénlátó emberek számára is megfelelő, a vak emberek számára pedig a használata képernyőolvasó program nélkül is megoldható az AMIS saját meghangosítása segítségével. A JAWS for Windows-felhasználóknak ugyanakkor kedvező a programhoz újonnan megjelent szkript, ami biztosítja a JAWS és az AMIS optimális együttes használatának lehetőségét. A JAWS-szkript a JAWS honosított változatainak frissítéseként tölthető le.

Mindkét program ingyenesen letölthető az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány honlapjáról (http://www.infoalap.hu/letoltes/).

Az új programok megjelenése reményeink szerint egy újabb lépés ahhoz, hogy az olvasás mindenki számára elérhető időtöltés legyen.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére