Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Mától ismét frissül a Beszélő Linux 3.0-ás változata

Többezer vak ember számára kínál ingyenes megoldást a BeLin

A Beszélő Linux 3.0 verzió alapját képező, öt éven át támogatott Ubuntu linux szoftvercsomaghoz számos frissítés vált elérhetővé az alap rendszer megjelenése óta. Ezek jelentős része automatikusan vagy a felhasználó által szabályozott módon tölthető le azok számítógépére, akik rendelkeznek internetkapcsolattal. Azonban a világhálóra nem kapcsolódó, esetleg csak mobil internet hozzáféréssel rendelkezők nem vagy csak nehézkesen férhettek hozzá a jelentős számú frissítőcsomaghoz. Ezen felhasználóink és minden új érdeklődő számára tettük elérhetővé az akadálymentes Beszélő Linux 3.02 kiadást.

Fejlesztés a minőségi Braille-megjelenítésért

A BeLin fejlesztésén dolgozó programozó (Hammer Attila) munkájának köszönhetően tovább fejlődött a BeLin Braille-írás megjelenítési képessége. A vak emberek által használt – számítógépekhez csatlakoztatható – Braille-kijelző eszközökön minden szöveget a magyar Braille-írás idén megújult szabályai szerint képes megjeleníteni a BeLin, valamint további 50 százalékkal emeltük a magyar Braille-írás kivételeinek helyes kezelését, ezzel is növelve a pontírás olvasásának élményét.

ECDL tananyagok a BeLin 3.02 kiadáshoz

A Linux operációs rendszer, valamint az internet és e-mail használat teljes ismeretanyagát lefedő ECDL tananyagaink speciálisan a vak felhasználók igényei szerint készültek. A hangos- és DAISY-könyvként is elérhető tananyag-fejlesztésnek köszönhetően egy látássérült ember akár otthon egyedül, akár tanfolyami keretek között is elsajátíthatja a számítógépe és az internet használatához szükséges ismereteket.

Bízunk benne, hogy a BeLin 3.02 szoftvercsomag használata sok látássérült ember számára teszi elérhetővé és kényelmesebbé a számítógép használatát! A most megjelenő, frissített kiadás tartalmazza az összes olyan módosítást, amelynek köszönhetően felhasználóink azonnal naprakész, akadálymentes Linux rendszerhez juthatnak. A szoftvercsomagok az alábbi elérhetőségekről tölthetőek le:

Belin 3.02 32 bites változat

Belin 3.02 64 bites változat

További információkért kérjük, forduljanak bizalommal alapítványunk ügyfélszolgálati munkatársához a +36 (1) 273-3188 és a +36 (70) 295-9288 telefonszámon vagy a e-mail címen.

az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány csapata

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére