Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

MacOS levelezési listát indított az Infoalap

Alapítványunk terméktámogatásának részeként évek óta működteti a JAWS, a BeLin és a Mobil-info levelezési listákat. Ezek a levelezési listák olyan informatikai megoldásokról kívánnak információt nyújtani a látássérült embereknek, melyek segítséget nyújthatnak az akadálymentesebb szoftveres környezet kialakításában. Levelezési listáink tagjai értesülhetnek a legfrissebb technikai újdonságokról, tippeket és kezelési tanácsokat kaphatnak az Infoalap szakértőitől, illetve a többi listatagtól. A működtetett informatikai témájú levelező listáink a hazai látássérültek körében népszerűek és meghatározóak.

Az utóbbi időben igény mutatkozott egy olyan levelezési listára is, ahol az Apple technológiai cég macOS operációs rendszerének kezeléséről szerezhetnek információt a látássérült felhasználók. Az Apple régóta kiemelt figyelmet fordít a termékeivel kapcsolatos kisegítő lehetőségek fejlesztésére, így a fogyatékossággal élők is teljes mértékben kihasználhatják a Macekben és iOS-készülékekben rejlő lehetőségeket. A cég több alkalommal is díjat kapott ezekért a fejlesztésekért.

Az Infoalap a mai napon elindította a macOS operációs rendszer látássérült felhasználói számára létrehozott levelezőlistáját, amelyen a macOS operációs rendszer kezeléséről és a hozzá kapcsolódó eszközök használatáról cserélhetnek tapasztalatokat a lista tagok, illetve tanácsokat is kérhetnek egymástól.

A mac-info levelezési listára való feliratkozás az alábbi oldalon lehetséges:

http://infoalap.eu/mailman/listinfo/mac-info_infoalap.eu

A fent ismertetett levelezési listán túl az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány a következő levelezési listákat üzemelteti:

Mobil-info — Mobil kommunikáció és navigáció a látássérült emberek szolgálatában

A levelezési listán a látássérült felhasználókat érintő mobilos megoldások kapnak helyet. A mobil-info levelezési listára való feliratkozás az alábbi oldalon lehetséges:

http://infoalap.eu/mailman/listinfo/mobil-info_infoalap.eu

JAWS-lista

A honosított JAWS for Windows képernyőolvasó levelezési listája. A lista a Windows operációs rendszer és az azon futó alkalmazások képernyőolvasó programmal történő, billentyűzetcentrikus  használatáról szól. A JAWS levelezési listára való feliratkozás az alábbi oldalon lehetséges:

http://infoalap.eu/mailman/listinfo/jaws-lista_infoalap.eu

BeLin – lista

Mindenki előtt nyitott az alapítvány által fejlesztett, ingyenesen elérhető beszélő Linux, azaz a BeLin levelezési listája, melyre az alábbi címen iratkozhat fel:

http://linux.infoalap.eu/mailman/listinfo/linux_linux.infoalap.eu

 

„Informatika a látássérültekért" Alapítvány

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére