Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Lapról hangra cikkajánló

Aktuális cikkek, írások a Lapról hangra portálról

1./ Viccplacc

A Viccplacc-sorozat most is szójátékokon, többletjelentéseken és a nélkülözhetetlen, mindig megnevettető félreértéseken alapuló viccekkel szerez vidám perceket az olvasóknak. Aki egy jót szeretne derülni a kaktuszok felett repülő lufik párbeszédén, vagy kíváncsi rá, mit is vásárol a rendőr a hangszerboltban, mindenképpen hallgassa meg a legújabb vicceket!

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1808

2./ Gondolattal irányítható gördeszka

Lehet, hogy valóra vált az eddig csak a mesékből ismert „Ott legyek, ahol akarok” kívánság? Azt hihetjük, igen, ha meghalljuk a hírt, hogy megalkották, sőt sikeresen használják is a gondolattal irányítható gördeszkát. Elég csak arra gondolnia a fiúnak, aki ezzel a különleges deszkával száguldozik a parkban, hogy jobbra kanyarodjon, és már kanyarodik is. Ahhoz viszont, hogy minden zökkenőmentesen működjön, egy speciális szoftver, egy tabletgép, egy pár érzékelő, és nem kevés gyakorlás szükséges, hogy összehangoljuk gondolatainkat a szoftverrel. Aki már tervezgeti a csoda-gördeszkás kalandokat, az mindenképpen tájékozódjon a részletekről a cikkben!

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1802

3./ Wekerlei borvirág

„A borvásárlás bizalmi kérdés” – mondja a Wekerle-telepen található borszaküzlet tulajdonosa. Ebben a „bortár”-ban, ahol virágbolt és gasztro részleg is van, borkülönlegességek, borlekvárok és borzselék nagy választékát kínálják a vevőknek. A törzsvásárlókkal akár egy órát is beszélgetnek, annak pedig, akinek egy ünnepség közben fogyott el a kedvenc bora, házhoz szállítják a kért fajtát. A cikk megsejtet az olvasóval valamit az üzlet hangulatából.

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1776

4./ A tartásom a szüleimtől kaptam

Nemcsák Károly, a Szomszédok Vágási Ferije mesél arról, hogyan forrt össze a filmbeli szerepével, mennyire volt benne a 13 éven keresztül tartó sorozat a mindennapjaiban, és hogyan hat a jelenére. A beszélgetés közben szüleiről és gyerekeiről is megoszt az olvasóval néhány apróságot.

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1770

5./ Sokáig kerestem a boldogságot

Ivancsics Ilona, a Szomszédok Jutkája mondja el a sorozathoz kapcsolódó élményeit. Azt is elárulja, hogyan élte meg, hogy a valós életben is tanárnőnek gondolták őt, sőt gyermeknevelési tanácsot is kértek tőle. Érdemes összehasonlítani ezt a beszélgetést a Szomszédok egy másik szereplőjével készített interjúval.

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1769

6./ Ezernyi kórság köhögtet

A téli megfázásos, köhögéses időszakban különösen időszerű ez a cikk. A köhögés zöreje, időtartama, az általa okozott fájdalom vagy kellemetlen érzés számtalan betegség tünete lehet, és nemcsak megfázásra, tüdővel kapcsolatos problémákra, hanem akár szívbetegségre is utalhat. Aki elolvassa a cikket, segítséget kap abban, hogyan rendszerezze a tüneteit az orvoshoz készülődve.

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1763

7./ A világ hét legféltettebb titka – 1. rész

Hogyan és miből készítik a Coca Colát? Tényleg kettévágták a receptet, és a fél recepteket is szigorúan őrzik? Annyira titkos a recept, hogy a titok két tudója nem is utazhat egy repülőgépen. Annyit elárulhatunk, hogy sem a Coca Cola, sem a KFC fűszerkeverék titkát nem fogják megtudni e cikkből, de titkokat a titkokról igen.

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1783

8./ A világ hét legféltettebb titka – 2. rész

Honnan kerül elő a baseball játékok nélkülözhetetlen kelléke, a Blackburne-sár? Hol is lehet az a titkos lelőhely, ahol a sár különlegességét felfedező vállalattulajdonos még 80 évesen is maga szedte vödrökbe a sarat? Nem kevésbé titokzatos ez, mint az Oscar-díjra leadott szavazatokat egy ablak nélküli szobában, kézzel összeszámoló két könyvelő munkája, akik a díjátadásig mindig megőrzik a nyertesek kilétének titkát.

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1784

9./ A világ hét legféltettebb titka – 3. rész

Észak-Amerika időjárását egy matematikai képlet segítségével egy évvel előre legalább annyira pontosan „megjósolják”, mint amilyen időjárás-előrejelzést a modern technika eszközei képesek adni. Az időjárási évkönyv szerkesztői természetesen hét pecsét alatt őrzik a képlet titkát.

Híres államférfiak sírjait sírkövek, emléktáblák jelzik. Cromwell, vagyis Cromwell feje kivétel ez alól. Azt, hogy hol is van Cromwell feje, csak két professzor tudja, akik nyugdíjazásukkor két fiatalabb kollégára bízzák a titkot.

A Habsburgok fogadásain látható szalvéta-remekművek hajtogatásának művészete is megfejtésre, de legalábbis továbbadásra váró titok, amit csak ketten ismernek.

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1785

10./ Még ne oltsd le a lámpát – Olvasni akarok

Az idén 80 éves Faragó Lajos mesél emlékezetes focimérkőzéseiről, az 50-es évekről, a barátairól és csapattársairól. Mesélése élénk, csapongó, mondatain érződik a jóleső emlékezés elevensége.

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1798

Jó olvasgatást, érdekes beszélgetést kívánunk a cikkekről!

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére