Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Lapról hangra cikkajánló 2016. december 12.

Gyarmat a jégen

Arról mesél ez az írás, hogyan fedezték fel a legészakibb osztrák-magyar gyarmatot. Ne riadjon vissza senki a cikk elején található adathalmaztól a felfedezők hajójára vonatkozóan! Olvassanak csak bátran tovább, és ámulni fognak! Felér ez a rövid írás egy sűrített kalandfilmmel, amelyben a sok tény mellett megláthatjuk a hús-vér felfedezőket is.

Jakupcsek Gabriella „Sokat tűrtem a kapcsolataim alatt"

Jakupcsek Gabriella beszél arról, mennyi mindenen elgondolkoztatta kislányának természetes, őszinte kérdése. Azt is körülírja, hogy szerinte mitől maradhat valaki hiteles, és azt sem tartja titokban, mitől él régóta boldog házasságban.

Nádai Anikó „a szülés óta csak fogy"

Vannak nők, akik évek alatt sem híznak, sőt… A szülés után is inkább fogynak, mint híznak. Közéjük tartozik Nádai Anikó is. Őszintén, egyszerűen beszél erről az állapotról, hangsúlyozva, hogy nincs betegségről szó. Ő ilyen alkat, ennyi az egész.

Vastag Tamás „szívesen lennék főállású apuka"

Nincs is jobb annál, amikor egy apuka fürdeti, dögönyözi a kisfiát. Vastag Tamás a kisfiával töltött időszakról és a kívánságairól mesél. Sokkal több időt szeretne együtt tölteni családjával, mint amennyire lehetősége van. Érinti azt a sok-sok dolgot, amelyben változott, és folyamatosan változik a kisfiának köszönhetően. Rávilágít, mi mindent átértékel az ember, amikor szülő lesz.

Elménk terei

Megfigyelte már ön is, hogy az ismerős útvonalak rövidebbeknek tűnnek, mint az ismeretlenek? Sokszor érezte úgy, hogy a környék, ahol lakik barátságos, könnyen áttekinthető, az pedig, ahol most jár először, idegen és barátságtalan? Ezek a megfigyelései a mentális térképének köszönhetőek. Most megtudhatja, milyen is a mentális térképünk, hogyan működik, és mennyire befolyásolta térképészeinket a valóságos, kézzel fogható térképek megalkotásakor.

Fúvós csicseregtető

Micsoda zengése van ennek a névnek! Aki látni szeretné a fúvós csicseregtetőt, meg se álljon Szentendréig! Ott megtudhatja, hogyan alkalmazták ezt a különleges hangszert a madarászok. Addig játszottak vele, amíg meg nem tanulták a madárfiókák a lejátszott dallamot. Utána pedig drágán eladták a szépen trillázó madarakat. Habár a cikk nagyon rövidke, az biztos, hogy aki meghallgatja, kedvet kap a fúvós csicseregtető kipróbálásához.

 

Káposztakabát

A káposztakabát talán több is, mint húszéves. Benne van minden, az első házassághoz vezető szerelem emlékei, a didergés a kertmoziban. Most pedig már itt az újabb vacogás a munkába zötykölődve, a régi és az új érzések összehasonlítása, barátok, kollégák véleményeinek az átrágása. Végül megszólal a kabát zsebében a telefon, de nem, most ez sem zavarhatja meg az emlékezést, az összehasonlítást, az álmodozást, a jövőbe merengést.

Királyi koa

Mi is az a koa? Annyit elárulhatunk, hogy nem a koala rövidítése, hanem… Kiváló alapanyag, hogy mihez is? Megtudhatja, aki meghallgatja ezt a lényegre törő cikket. A koa jelenléte embernek, állatnak egyaránt jót tesz, de nem akárhol él meg, csak… Ez is kiderül a cikkből.

Mindegy, kivel, csak ne egyedül

Miben változtak, és változnak folyamatosan elvárásaink a társkereséskor? Rosszabb ma nőként egyedülállónak lenni, mint száz évvel ezelőtt? Milyen férfiről álmodozik a legtöbb nő, és milyen nőt képzelnek el maguknak a férfiak? Vannak az együttélésnek még a napjainkban is szabályai? Ezekre és hasonló kérdésekre keresi a válaszokat ez a cikk.

Misi és a kulturált társalgás

Varró Dani két kisfiát már az egész ország ismeri. Tudjuk, hogyan játszanak, hova mennek, mire készülnek, mit mondanak. Na, csak óvatosan. Azt, hogy mit mondanak, nem is olyan egyszerű megtudni, mert a négyéves Misi igencsak szűkszavú. Ha beszédes kedvében van, ami ritkán esik meg, elárulja, hogy lekváros főzeléket szállít a tehervonat. Ennél legtöbbször csak kevesebbet beszél. Miért is? Talán azért társalog keveset másokkal, mert eléggé jó társaság ő önmagának, jobbat, megértőbbet igazán nem is kívánhatna.

 

Jó cikkhallgatást és érdekes beszélgetést kívánunk az olvasottakról.

 

Olvasónk kérése

Sok felolvasónk kérdezi, hogy mit olvasson fel, mivel is szerezhetne örömöt látássérült olvasóinknak. Most egy konkrét kérés érkezett hozzánk egy látássérült olvasónktól. Szeretné, ha rendszeresen hallgathatna cikkeket a Story Magazinból. Kérjük azokat a felolvasóinkat, akik maguk is állandó olvasói ennek a lapnak, hogy örvendeztessék meg a belőle válogatott cikkekkel olvasóinkat!

Mint minden esetben, most is azt kérnénk, előtte ellenőrizzék le katalógusunkban, nem töltötte-e már fel a kiválasztott cikket valaki más korábban.

Olvasónk nevében előre is köszönjük!

Minden olvasónknak és felolvasónknak szép, békés karácsonyt, és boldog új évet kívánunk, sok-sok tervvel, várnivalóval, teljesülő kívánságokkal – és természetesen – érdekes újságcikkekkel.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére