Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Hiánypótló informatikai tananyag látássérült felhasználók számára

Az „Informatika a Látássérültekért” Alapítvány megalapítása óta fontosnak tartja a vak és gyengénlátó emberek informatikai képzését, ezért már számos speciális tananyagot készített a számítógépes felhasználói ismeretek minél szélesebb körben történő elterjesztése érdekében. Örömmel jelentjük be, hogy az alapítvány ezúttal az adatbázis-kezelés modul billentyűzet centrikus használaton alapuló, hiánypótló oktatóanyagát teszi elérhetővé az informatikai tudásukat gyarapítani kívánó látássérült emberek számára.

Az Európai Számítógép-használói Jogosítvány (röviden ECDL, angolul European Computer Driving Licence) népszerűségét világszerte konkrét követelményrendszerének és moduláris formájának köszönheti.

A most megjelenő adatbázis-kezelés tananyag a hivatalos ECDL Syllabus 5.0 alapján készült, így tartalmaz minden olyan információt, amellyel a látássérült felhasználók az adatbázis-kezelés ECDL modul vizsgájára felkészülhetnek. A feladatok megoldásai elsődlegesen a billentyűzet és a képernyőolvasó használatára épülnek. Az adatbázis-kezelés tananyagot az alapítvány két munkatársa, Herczeg Lajos és Faludi Zsolt készítette. A tananyag a Microsoft Office Access 2016 adatbázis-kezelő alkalmazás használatát mutatja be, azonban azok számára is hasznos lehet, akik az adatbázis-kezelésre nem a Microsoft Access programot használják, mert oly módon mutatja be a szakterületet, hogy, annak ismeretanyaga más szoftver esetén is felhasználható legyen.

Alapítványunk reméli, hogy a tananyag sokaknak fog segítséget nyújtani, és egyre többen fognak vállalkozni ECDL vizsgára, hiszen a számítógép-kezelői tanúsítvány nagymértékben megnöveli a látássérült emberek munkavállalási esélyeit. A tananyagot különösen ajánljuk középiskolai diákoknak és egyetemistáknak, de azon munkavállalóknak is, akik adatbázis-kezeléssel összefüggő munkakörben szeretnének elhelyezkedni.

A tananyag kiadását a LogMeIn Kft. támogatta.

Az adatbázis-kezelés a többi oktatóanyaggal együtt bárki számára hozzáférhető és ingyenesen letölthető pdf, nagy betűméretű pdf és hangoskönyv formátumban az alapítvány honlapjának letöltések/tananyagok oldaláról.

Sikeres és örömteli tanulást kívánunk minden érdeklődő látássérült felhasználó számára!

 

„Informatika a látássérültekért” Alapítvány

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére