Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Lapról hangra cikkajánló 2016. 05. 27.

Stohl András – Szeressetek –

Stohl András azok közé a színészek közé tartozik, akik ellentétes érzéseket váltanak ki a nézőkben. Van, aki kitűnő színésznek, más pedig állandóan szerepelni vágyó botrányhősnek látja őt. Ön, kedves olvasó, akármelyik táborhoz tartozzon is, annyit mindenképpen ígérhetünk, hogy egy érdekes, elgondolkoztató, amennyire csak színésztől lehet, szerepek nélküli beszélgetést olvashat most Stohl Andrással. Külön felhívjuk a figyelmüket a szerepekre felosztott, lendületes, a figyelmet végig ébren tartó felolvasásra. Ne hagyják ki ezt az írást!

Tanulni kell megszeretni a salsa-t

Ki ne perdülne táncra egy ritmusos zenére? Ki ne szeretne salsa-zni, amikor DJ Greg, vagyis Keresztúri Gergő feltesz egy lemezt. Azt, hogy egy szenvedélyes salsarajongóról, egy gyűjtőről, egy, Európát járó, a munkáját végző DJ-ről van-e szó, döntse el az olvasó!

Prince/1958-2016

Mit tudott Prince, amivel rajongók millióit lenyűgözte? Ki is volt ő? Egy hóbortos, szeszélyes különc? Egy sztár, aki, ha úgy tartotta kedve, zavartalanul bulizott a közönségével? Mi az, ami emberként igazán jellemző rá? Aki meghallgatja ezt a cikket, az színesítheti a Prince-ről kialakított képét.

Körmendi migráns menni Tesco

Aki azt hiszi, hogy minden aktuális részletet megtudhat arról, hogyan élnek a migránsok a körmendi befogadótáborban, bizony, csalódni fog. Nem tárulnak elénk könnyre fakasztó sorsok, elképesztő megpróbáltatások, hanem… Mit is látunk? Egy újságírót, akit nem engednek be a befogadóállomásra. Három barátságos, mosolygós fiatalembert, akik a sátortáborból a közeli Tescoba igyekeznek. Találkozhatunk még helyi lakosokkal, akik minden félelem és izgalom nélkül tudomásul veszik a migránsok ottlétét. Mi is történik még ebben a beszámolóban? Semmi, vagy minden, ami ilyenkor, egy meleg, májusi délutánon, a kisvárosi nyugalomban történhet.

Hozott anyagból

A második világháború után lázas hídépítés kezdődött Budapesten. Nemcsak azt kísérhetjük figyelemmel, hogyan építették fel a Kossuth hidat, hogyan vélekedtek a hídépítésről a folyamatban résztvevő mérnökök és munkások, hanem ízelítőt kapunk a korabeli hangulatból is. Ami elénk tárul itt, az egy darabka helytörténet, építészettörténet és korrajz is.

Személyesen

Ki ne derülne mosolyra, amikor meglát az interneten egy képet egy aranyos kisbabáról, egy, félmeztelenül homokozó, lubickoló kisgyerekről? Senki nem gondolna arra, hogy „ezek a cuki kisgyerekek” húsz év múlva felnőttek lesznek, akik – talán némi joggal – elámulnak, amikor felfedezik saját, meztelen képeiket a Facebookon. Elgondolkoztathat ez a cikk minden szülőt, aki a gyereke iránti elragadtatásból feltesz minden fényképet az internetre, és meg sem fordul a fejében, hogy választási lehetőséget adjon később a gyermekének, szeretne-e mindenhol, mindenáron szerepelni.

A szerencseszombat sztárjai

Ön lottózik? Hisz a szerencsében, a véletlenben vagy valami másban, ami irányítja a váratlanul történő jó dolgokat az életében? Most megtudhatja, hogy a Duna TV-ből ismert Szerencseszombat műsorvezetői hogyan gondolkoznak sorsról, szerencséről, nyereményről, örömökről az életben.

Jaj, péntek 13!

Ön babonás? Ha péntek 13-ára esik, inkább ki sem mozdul a házból? Vagy csak nevet a péntek 13-hoz kapcsolódó balszerencsén? Ezt a cikket olvasva megtudhatja, milyen néprajzi vagy bibliai eredete van a péntek 13-hoz kapcsolódó hiedelmeknek. Annak is utánajárhatunk, hogyan alakul a balesetek száma, ha péntek 13-ára esik. Most elolvashatjuk, mióta számít szerencsétlennek ez a nap.

Hisznek a szerencséjükben a magyarok

Hogyan is állunk mi, magyarok a babonával és a balszerencsével? Önnek van szerencseszáma? Meghatározott számokkal lottózik? Mit gondol péntek 13-áról? Most megtudhatja, hogy ma, Magyarországon melyik korosztály hogyan vélekedik szerencséről, balszerencséről, babonaűző rítusokról. Ki gondolta volna, hogy a szerencse vagy legalább a szerencsében való hit nagyon függ attól is, hogy ki milyen földrajzi helyre született, milyen az iskolai végzettsége, sőt még attól is függ, hogy férfi vagy nő-e az illető. A cikk második felében ízelítőt kapunk más népek babonáiból, tehát valóságos európai babonagyűjtő körútra indulhatunk.

Hosszú Katinka és az édesanyja, Barbara

Kettős portrét láthatunk Hosszú Katinkáról és az édesanyjáról, Barbaráról. Érdekes egymás mellett olvasni anya és lánya érzéseit, megfigyeléseit, őszinte szavait arról, hogyan élték meg ugyanazt az időszakot különböző nézőpontokból. Aki elolvassa ezt a cikket, bármit gondoljon is az úszás körüli jelenlegi botrányokról, ettől a beszélgetéstől jókedve kerekedik.

Jó cikkhallgatást, érdekes beszélgetést kívánunk az olvasottakról!

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére