Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Közelkép-sorozat nyerteseinkről: Kürtiné Lohonyai Éva

A kisgyermek korától látássérült, ma már középkorú asszony csak néhány évvel ezelőtt, látása romlásának előrehaladtával fedezte fel a számítástechnika csodáit. Talán el sem hitte először, hogy a vak és a gyengénlátó ember egy számítógép és néhány speciális szoftver segítségével szöveget szerkeszthet, internetezhet, e-mail-t küldhet és fogadhat, skype-on beszélgethet a nagyvilágban élő ismerőseivel.

Amikor erről meggyőződött, azonnal beiratkozott az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány számítástechnikai tanfolyamára. Ezt követően a gyakorlatban is hozzáfogott a tanultak hasznosításához. Napról napra gyakorlottabb lett, miközben azt is érezte, hogy még jobban el kellene mélyednie az informatika rejtelmeiben. Így is tett: a következő állomás a Vakok Elemi Rehabilitációs Csoportjában (VERCS) induló számítástechnikai tanfolyam lett. Mialatt tudását gyarapította, az otthoni kis teljesítményű számítógépe tönkre ment.

Kürtiné Lohonyai Éva

"A szerencse úgy hozta, hogy tanulmányaimban eredményes voltam, ezért javasoltak az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány meghívásos pályázatára, ahol egy jó minőségű használt számítógépet nyertem, felszerelve jogtiszta operációs rendszerrel és a speciális vakügyi szoftverek demo változataival" – mondta boldogan telefonon történt megkeresésünk alkalmával.

Kürtiné Lohonyai Éva jelenleg munkanélküli, de reméli, hogy az interneten sikerül állást találnia. Tudja jól, hogy ma már a telefonkezelői munkához is elengedhetetlen a számítógép használata és a számítástechnika alapfokú ismerete. Úgy érzi, hogy ezzel a tudással már rendelkezik és csak idő kérdése, hogy munkát találjon. Azonban addig is, míg ez sikerül, folytatja a tanulást és kiaknázza a hétköznapokban is az informatika kínálta lehetőségeket. Ehhez kívánunk neki sok sikert!

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére