Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Közelkép-sorozat nyerteseinkről: Orvos Zoltán

A napfény városában, Szegeden élő Orvos Zoltán alapítványunk március 24-én tartott adományozó ünnepségén töltötte be 39. születésnapját. A köszöntés mellett a pályázat nyerteseként átvehetett egy felújított, jogtiszta operációs rendszerrel és a vakügyi szoftverek demo változataival felszerelt számítógépet.

Orvos Zoltánnak három évvel ezelőtt, 2009-ben mindkét szemét meg kellett műteni, mert egy ismeretlen eredetű betegség következtében levált róluk a retina. Szerencséjére a bal szemén sikerült megőrizni némi látásmaradványt. Viszont addigi munkáját már nem tudta ellátni, így rokkantsági nyugdíjba kényszerült.

Felvette a kapcsolatot az MVGYOSZ helyi tagegyesületével, a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületével. A megszerzett információk alapján első dolga volt beiratkozni a Kreatív Formák Alapítvány látássérülteknek indított informatikai tanfolyamára. Elért eredményei alapján érdemelte ki, hogy meghívást kapjon az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány meghívásos pályázatára.

 

Orvos Zoltán a nyeremény átvétele közben

 

Természetesen nagyon örül a nyereménynek, de úgy véli, még sok mindent meg kell tanulnia. Arra a kérdésemre, hogy vannak-e távlati tervei a számítástechnikával, így válaszolt: "Vannak. Szeretném olyan szinten elsajátítani a számítástechnikát, hogy amennyiben módom és lehetőségem nyílna rá, sorstársaimnak tartanék olyan órákat, ahol elsajátíthatják a szükséges, ill. az őket érdeklő programok használatát."

Orvos Zoltán addig is, amíg ez a terve megvalósulhat, a számítógép segítségével igyekszik könnyebbé és élhetőbbé tenni az életét. Bízik abban is, hogy esetleg munkát is találhat informatikai tudásának köszönhetően. Ehhez sok sikert kívánunk!

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére