Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Közelkép nyerteseinkről: Tóth Milán

Tóth Milán a Gyengénlátók Általános Iskolájának nyolcadik osztályos diákja, kedvenc tantárgya az informatika. A számítógépet a MAGic képernyőolvasó programmal használja a tanuláshoz, házifeladat-íráshoz és természetesen a különböző játékprogramokhoz is. Szabadidejében zenét hallgat, számítógépes játékokat játszik, vagy tepsis raffaello-t és sportszeletet süt. Kedvenc állata a ló és a kutya. Nagy álma, hogy legyen egy vakvezető kutyája. Régebben rendszeresen lovagolt, díjakat is nyert lovasbemutatókon.

Tóth MilánMilán negyedikes korától tanul számítástechnikát, sőt különórára is jár informatikából. A számítástechnika-tanulása kezdete óta a MAGic programot használja, amelynek jelentőségét a következőképpen foglalja össze: ”Ez a program kinagyítja a képernyő képét, így jobban látom azt. Emellett megkönnyíti az interneten való keresést, és segítséget nyújt az órai jegyzetelésben és a digitális könyvek felolvasásában.”

A szoftver nyújtotta számos lehetőség mellett felhívja arra is a figyelmet, hogy az internet-böngésző megnyitásakor túl sok olyan információt közöl a MAGic, amelyekre nincs szükség.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány szoftveradományozási pályázatáról az osztályfőnökétől hallott. Miután megkapta az új szoftvert, az iskolája rendszergazdája segített azt feltelepíteni. Milán az új szoftverben is megtalálta azokat a funkciókat, amelyekre a számítógépezés során szüksége van. A későbbiekben talán nemcsak tanulásra, kapcsolattartásra és játékra fogja használni a számítógépet és ezzel együtt a MAGic-et, hanem a munkája során is informatikával szeretne foglalkozni. Közben boldogan és büszkén meséli édesanyja, hogy felvették Milánt egy középiskola számítástechnika-tagozatára. Így tehát minden lehetősége meglesz arra, hogy a hobbija legyen a munkája, és számítógépekkel foglalkozhasson. Azokat, akik most ismerkednek a MAGic szoftverrel, arra biztatja, hogy hagyjanak maguknak időt a program felfedezésére, megszokására. Beszélgetésünk végén, a program fejlesztőinek szóló üzenetében megköszönte a MAGic-et, amelynek következő verzióitól azt reméli, hogy a mostaninál is látványosabbak, „dizájnosabbak” lesznek.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére