Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Irodai munkához alkalmas számítógépeket adományozott az Infoalap

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány a nyári időszakban összesen 46 darab számítógép-csomagot adományozott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) központjának és 22 megyei egyesületének.

Az adomány-csomagok átvizsgált, használt számítógépekből és monitorokból, valamint a szokásos perifériákból: billentyűzetből, egérből és aktív sztereó hangfal párokból  álltak. Az adomány része volt továbbá az alapítvány által fejlesztett Beszélő Linux disztribúció legfrissebb kiadása is.

Az adomány PC-k és monitorok jelentős része az OTP Hungaro-Projekttől érkezett az alapítványhoz, ahol szakszerű átvizsgálás után felújításra kerültek. A komplett adomány-csomagokat az alapítvány futárszolgálattal szállíttatta házhoz az egyesületek irodáiba.

Az adományoknak köszönhetően az MVGYOSZ-ben és vidéki egyesületeiben bővült az irodai munkához használható számítógépes munkaállomások köre, de vak és gyengénlátó tagjaik részére is kihelyezhették vagy tovább adományozhatták ezen eszközöket. Így a civil szervezeti munka támogatása mellett a vak és gyengénlátó tagok is rácsodálkozhatnak, hogy mennyi információhoz lehet hozzáférni, ha „beszél a gép”, vagy a már meglévő informatikatudásukat tökéletesíthetik az adományként érkezett eszközökön.

Az alapítvány által fejlesztett Beszélő Linux (BeLin) kiadás pedig mindenkinek, a kezdő és haladó felhasználóknak egyaránt ingyenes, állandóan fejlődő alternatívát biztosít a piacon lévő többi, fizetős operációs rendszerrel szemben.

Hálás köszönet illeti az OTP Hungaro-Projekt-et az adományokért.

Az alapítvány ezúttal is nagy örömmel segített abban, hogy a vak és gyengénlátó emberek számára, éljenek bárhol az országban, láthatóvá váljon a világ.

Budapest, 2015.szeptember 29.

„Informatika a látássérültekért” Alapítvány


Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére