Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Elkészült a BeLin 1.0!

Elkészült a BeLin 1.0!

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány 2008. szeptember 18.-án, 10 órakor sajtótájékoztató keretében mutatja be új fejlesztését: a BeLin 1.0 operációs rendszert. Nomen est omen – tartja a mondás, és erről árulkodik a beszélő linux elnevezés is. Alapítványunk nonprofit szervezetként évek óta fontos feladatának tekinti az esélyegyenlőség megvalósítását az info-kommunikáció terén is. A linux világában nagy népszerűségre szert tett   Ubuntu disztribúció átalakításával, munkatársunk Hammer Attila és az Ubuntu Közösség fejlesztő munkájának eredményeként készült el a BeLin 1.0, a magyarított és  akadálymentesített Ubuntu disztribúció. Ezzel a fejlesztéssel az volt az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány célja, hogy mintegy alternatívaként a látássérült emberek számára is biztosítsa az ingyenes Linux operációs rendszer kínálta lehetőségeket.
A rendszer tartalmaz egy ORKA nevű képernyőolvasó- és nagyító programot, melynek fejlesztése folyamatos. Az indításkor a felhasználó azonnal beszédtámogatást kap a kipróbáláshoz vagy a telepítéshez.

A BeLin akadálymentes kezdőoldala

A rendszer számos akadálymentesen használható alkalmazást tartalmaz előre telepítve, mint pl. a Firefox webböngésző, az Openoffice.org irodai programcsomag, a Pidgin üzenetküldő alkalmazás vagy az Evolution levelező program. A leírtak alapján elmondható, hogy egy átlagos látássérült felhasználó a számára alapvetően szükséges programokhoz mostantól ingyenesen is hozzáférhet.

BeLin munkaasztal

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány reméli, hogy a BeLin 1.0 elnevezésű Linux kiadás sok vak és gyengénlátó embernek nyit ablakot a világra, és biztosítja számukra is az információhoz való könnyebb hozzáférést. Tegyük láthatóvá a világot!

Az Orca képernyőnagyító működés közben

„Informatika a látássérültekért” Alapítvány 
(A szoftver ingyenesen letölthető a www.infoalap.hu honlap letöltések menüpontja alól.)

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére