Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

„Egy hasznos tananyag azok számára, akik a hangszerkesztéssel ismerkednek”

Beszélgetés Erdődy Viktorral a nemrég megjelentetett Audacity-tananyagról

Alapítványunk igyekszik olyan tananyagokkal segíteni a látássérült érdeklődőket, amelyek kifejezetten a vak és gyengénlátó felhasználók igényeihez igazodnak. Mindig öröm számunkra, ha egy általunk kiadott tananyag és egy tanulni vágyó látássérült „egymásra talál”. Ez történt az Audacity-tananyag és Erdődy Viktor esetében is. A következő beszélgetésből megtudhatják, miért használja Viktor szívesen ezt a tananyagot, és ami legalább ennyire fontos, arról is képet kaphatnak, hogyan lesz a hangszerkesztés valakinél a mindennapok része.

Viktor, mivel érdeklődik az informatika újdonságai iránt, sokszor nézegeti honlapunkat, figyelemmel kíséri újdonságainkat, és meg is osztja velünk ezekről a véleményét. Az Audacity-tananyag megjelentetése után nem sokkal írt egy kedves, biztató hozzászólást az Infoalap vendégkönyvébe, és kollégáinkat is megkereste ötleteivel. Hamar körbejárt a hír az alapítvány csapatában, hogy „itt van egy lelkes és érdeklődő felhasználó, akit jó lenne bemutatni a honlapon, az Infoalap „tágabb családjának” is. Gyorsan beindultak az események, megkerestük Viktort, aki örömmel vállalta az interjút. A vele készült beszélgetés szerkesztett változatát olvashatják az alábbiakban.

– Kérem, mutatkozzon be néhány mondatban.

– Erdődy Viktornak hívnak. 1975-ben születtem, jelenleg Budapesten élek önállóan. Születésem óta vak vagyok. Érden dolgozom egy call centerben. A legfontosabb dolgok az életemben: a Teremtő iránti szeretet, a menyasszonyom, a vakvezető kutyám és a zene. Hobbim a zeneszerzés, ebben tudok kiteljesedni, sokat foglalkozom összhangzattannal.

– Mióta és mire használja az Audacity-t?

– Évek óta használom. A midiben elkészült zenéimet veszem fel vele és mentem ki mp3 formátumban. A számomra nagyon kedves emberekkel így osztom meg az elkészült darabjaimat.

– Milyen formátumban olvasta a tananyagot a rendelkezésre álló formátumok közül?

– Akadálymentes pdf formátumban.

– Miben segít Önnek a tananyag?

– Gyakorlatilag mindenben. Hangszerkesztési műveletek, effektezés, egy szóval mindenben segít.

– Kiknek ajánlaná a tananyagot?

– Bárkinek, aki a hangszerkesztéssel ismerkedik, mert túl a konkrét szoftveren olyan hangszerkesztési alapokat is elsajátíthat az ember, ami bármilyen hasonló hangszerkesztő alkalmazás használatánál jól jöhet.

– Hogyan ajánlaná mások figyelmébe a tananyagot, milyen előnyeit emelné ki?

– A tananyag lényegre törő, több féle formátumban (pdf, Daisy, mp3) is elérhető, szabatos. Külön előny a példakönyvtár, amiben gyakorlati példák vannak a műveletek szemléltetése érdekében.

Bízunk abban, hogy a beszélgetés elolvasása után sokan kedvet kapnak az Audacity-tananyagban történő elmélyedéshez, és Viktorhoz hasonlóan megosztják velünk tapasztalataikat, véleményüket.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére