Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

DIGIGLASSES

A szemüveg, amely megkönnyíti a gyengénlátó emberek mindennapjait

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány küldetésének tekinti a gyengénlátó embereket segítő technikai újítások, az egyszerű használat és az elérhető árak ötvözését. Jelenleg is futó innovációs együttműködéseink közül a DIGIGLASSES az egyik olyan fejlesztési projekt, amelyben megvalósul e három célkitűzésünk.

Mi is az a DIGIGLASSES?

Ez egy háromdimenziós digitális szemüveg, ami jóval többre lesz képes a hagyományos szemüvegeknél. Működésének lényege, hogy beépített kamera segítségével „lefényképezi” a környezetünkben lévő tárgyakat, beleértve a mozgó tárgyakat (pl. a járműveket) is. A felvett képet pillanatok alatt átalakítja úgy, hogy az a látássérült felhasználó számára megfelelő nagyságban, színben és a szükséges kiemeléssel jelenjen meg.

Mire lesz jó ez a készülék?

Megkönnyíti a gyengénlátó emberek mindennapjait. Segítséget jelent a számítógépes munka, az olvasás, a háztartási tevékenységek elvégzése, a bankjegyek megkülönböztetése, az utcai közlekedés, stb. során. Egyszerűen kezelhető és biztonságos lesz, igazodni fog az eltérő látásmaradványú felhasználók igényeihez. Az ára reményeink szerint azok számára is megfizethető lesz, akik nem engedhetik meg maguknak a drága segédeszközök beszerzését.

Kik fejlesztik?

Egy nemzetközi fejlesztőcsoport dolgozik azon, hogy a szemüveg a lehető legteljesebb mértékben megfeleljen a látássérült felhasználók elvárásainak. A résztvevők között vannak mérnökök, kutatók, az optika területén dolgozó szakemberek, és természetesen nem maradhat ki alapítványunk sem, amely a látássérült emberek igényeit fogalmazza meg. Az Infoalap a kezdetektől fogva informatikai szaktudással, gyakorlati tanácsokkal, a látássérült emberek segédeszköz-ellátása és az eszközhasználat tanítása során szerzett tapasztalataival erősíti a DIGIGLASSES-nek az Európai Bizottság által támogatott, öt ország szakembereit összefogó csapatát. Részt veszünk továbbá a szemüveg tesztelésében, a szoftver és a hardver kialakításának minden egyes lépésében.

A későbbiekben hírt adunk majd a fejlesztés egyes szakaszairól, amelynek jelentős részét képezte a 2012 őszén megjelentetett kérdőívünk. Ennek kitöltéséért ezúton is köszönetet szeretnénk mondani minden leendő felhasználónak, aki tanácsaival, észrevételeivel segítette munkánkat. Ha szeretnének részletesen is olvasni a tervezett segédeszközről, akkor látogassanak el a www.digiglasses.eu honlapra!

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére