Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Brüsszel az áramhálózaton nyújtott netrõl

Az EU pénteken közzétette az elektromos hálózaton keresztül nyújtott internetszolgáltatására vonatkozó jogi ajánlását. A lépéstõl a technológia gyors ütemû fejlõdését várják szakértõk.

Az Európai Bizottság pénteken közzétette a villamoshálózaton át történõ internetezés jogi kereteire vonatkozó ajánlását. A szakértõk szerint ezzel lehetõvé válik az, hogy az új technológia – amelynek próbaüzeme már 2001. óta folyt mintegy 40 országban – gyors fejlõdésnek induljon. A bizottság azt reméli, hogy a széles sávú internetezésnek olcsóbb, egyben még több háztartásba jutó lehetõsége jön létre.

Az elektromos hálózaton keresztül nyújtott internetszolgáltatás beüzemelése a lakásokban minimális átalakításokat igényel, mely alig egy óra alatt elvégezhetõ. A „konnektorból érkezõ” internet a cégek szerint a jelenleg elérhetõ széles sávú szolgáltatásokkal lényegében azonos áron vehetõ igénybe.

Európában Németországban, Spanyolországban és Ausztriában csatlakoztak a legtöbben az elektromos hálozaton nyújtott világhálós elérés kísérleti üzeméhez. Ausztriában 37 ezer háztartást kötött be a Linz AG, amely mellett a tiroli Tiwag cég is teszteli a rendszert. Az új technológia vonzó lehet azokon a távol esõ területeken, ahol a háztartások száz százalékát rákötötték a helyi villamoshálózatra, ugyanis lehetõvé teszi, hogy meglévõ infrastruktúrán keresztül nyújtsanak internetelérést a háztartások számára.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére