Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Mozilla Firefox a fogyatékkal élõkért

Az IBM és a Mozilla Foundation megállapodott arról, hogy ez utóbbi böngészõjének 1.5-ös változatában megjelennek a Kék Óriás birtokában levõ azon technológiák, amik a fogyatékkal élõk internetezését könnyíthetik meg. Ezt az IBM 50 ezer kódsor átengedésével biztosítja a Firefox számára, aminek köszönhetõen a weboldalak felnagyíthatóvá válhatnak, automatikusan felolvasásra kerülhetnek vagy lehetõsége nyílik a felhasználónak akár billentyûzetrõl is vezérelni az alkalmazást, az egér helyett. Ez utóbbival például a mozgáskorlátozottak számára válhat könnyebbé a füles böngészés.

Más szempontból is üdvözölendõ megoldás az IBM és a Mozilla Foundation megállapodása. A fejlesztõk az új kódok ismeretében, birtokában kifejezetten olyan funkciókat, alkalmazásokat valósíthatnak meg, amiknek a fogyatékkal élõk vagy az idõsebbek vehetik nagy hasznát. Mindezt a böngészõbe integráltan, tehát anélkül biztosíthatják, hogy pluginek sorát kellene feltelepítenie a felhasználónak.
Mitchell Baker, a Mozilla Foundation elnöke a következõképp nyilatkozott a megállapodásról: „Az IBM elkötelezettsége a Firefox tudásának kibõvítése és a böngészõ testi fogyatékos embereket célzó fejlesztései mellett fontos technikai elõnyt jelent a browser számára.”
Nem is hinnénk, hogy mekkora „piacot” jelent ez a célcsoport. A WHO jelentése szerint mintegy 750 millió – 1 milliárd ember szenved valamilyen beszéd-, látási, mozgási, hallási vagy kognitív problémáktól, szerte a világon.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére