Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Beszélgetés Seregi Andrással, aki a JAWS képernyőolvasó programot „nemcsak irodai feladatokra fogja be”

András a rutinos JAWS-felhasználók közé tartozik. Magától értetődő számára, hogy a képernyőolvasó program segítségével intézi cége ügyeit; az ügyfelekkel történő kapcsolattartást, a rendelések és a raktározás menetét. Sok olvasónk most valószínűleg ámulva azt kérdezi, hogy „Jó, jó, de hogy csinálja, hogy jutott el idáig, hogy ennyire magabiztosan használja ezt a programot?”

Ez is, mint annyiszor az életben, egy véletlennel kezdődött. András kapcsolatba került az Infoalap ügyfélszolgálatos munkatársával, és ekkor hallott a JAWS-ról. Természetesen az a legjobb, ha ő mondja el, hogyan is történt az ismerkedés alapítványunkkal és a JAWS-szal.

Látásom elvesztésekor még nem hallottam az alapítványról, teljesen véletlenül jutottam el egy kérdésemmel Molnár Ákoshoz, aki felhívta a figyelmemet a Jaws képernyőolvasóra.

Nevelőapám, Seregi László, néhai balett koreográfus vásárolta nekem az első programot, és onnantól újra kinyílt számomra a világ. Addig a képernyőt bújva, majd csak a fülemre hagyatkozva és a képernyőolvasót megtanulva tudtam ugyanúgy dolgozni tovább, mint előtte.

Sőt, ha lehet ezt mondanom, még többet és jobban tudtam a számítógépet használni, hiszen nem kellett perceket töltenem az egér kurzorának eltűnésekor a kereséssel.

Saját családi vállalkozásban dolgozom és olyan feladatokra is befogom a Jaws-t, ami nem a hétköznapi irodai feladatok kategóriájába tartozik. Számlázás és raktárkezelés, webes áruházi adminisztráció, partneri és vásárló kapcsolattartás, mind-mind megoldom egyedül.” – meséli.

Hozzáteszi azt is, hogy a JAWS nemcsak a munkavégzés nélkülözhetetlen eszköze, hanem segít a szabadidő megtervezésében is.

„Az önálló szórakozást is jelentősen könnyíti, hogy nem kell segítséget kérnem senkitől sem.”

András az Infoalap által működtetett levelezőlisták egyikén hallott a tavaly meghirdetett szoftveradományozási pályázatunkról. Nem is volt kérdés a számára, hogy jelentkezik rá, mert tisztában van vele, hogy ahhoz, hogy a lehető leginkább akadálymentesen tudja használni a legújabb szoftvereket és operációs rendszereket (pl. Windows 10), szüksége van a legkorszerűbb JAWS programra.

„Mivel a világunk és benne az informatika villám gyorsan fejlődik, halad előre, mintha csak valaki kergetné. Így korszerűbb és több szolgáltatást nyújtó szoftverek kerülnek ki a piacra és ezek használata megköveteli, hogy a képernyőolvasónk is kövesse ezen újításokat, hogy az akadálymentesség a lehető legjobb legyen és maradjon.”

András elégedett a JAWS jelenlegi funkcióival, és már várja, hogy a pályázaton nyert szoftverhitelesítéssel hamarosan a legújabb Windows operációs rendszert is használni tudja.

A vele folytatott beszélgetésből egyértelműen kiderült, hogy a képernyőolvasó program csak fokozza a lendületét, és egy eszköz ahhoz, hogy véghezvigye, amit eltervezett.

„Mint már említettem, én csak kiteljesedtem azzal, hogy van egy gépi szememJ. Nekem folyamatosan vannak ötleteim, terveim, leginkább a vállalkozásunk területén, mint kreatív vezető. Szomorú is lenne, ha pont én nem lennék kreatív. Sokan vannak körülöttem, feleségem és édesanyám, akik a képernyőolvasó mellett a legnagyobb segítséget nyújtják.”

Köszönjük a beszélgetést, sok sikert a JAWS-szal a további kreatív munkához.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére