Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Beszámoló a LESEK konferenciáról

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete november 19.-én rendezte meg első alkalommal a Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciáját. A szervezők célja az volt, hogy az érdeklődőknek egy helyen tegyék elérhetővé, kipróbálhatóvá azoknak a magyarországi cégeknek és civil szervezeteknek a kínálatát, amelyek a vak és gyengénlátó emberek mindennapjait szeretnék megkönnyíteni termékeikkel. A kiállítók nemcsak árucikkeik és szolgáltatásaik legjavát vonultatták fel, hanem előadásokkal is felhívták tevékenységükre és az általuk kínált megoldásokra a közönség figyelmét.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítványt Szuhaj Mihály, alapítványunk elnöke képviselte. Előadásában a vak és gyengénlátó emberek körében évek óta ismert és népszerű informatikai segédeszközöket mutatott be. Az általa elmondottakat nemcsak az ügyfélszolgálatunkra folyamatosan beérkező pozitív visszajelzések igazolják, hanem a nemrég lezárult, a képernyőolvasó és nagyító programokra és frissítésekre kiírt pályázatunk iránti hatalmas érdeklődés is alátámasztja.

Örömmel fogadtuk a standunk előtt sorban álló érdeklődőket, akik kipróbálhatták termékeinket, tanácsot kaphattak használatukhoz. Volt, aki látogatóink közül a JAWS és a MAGic program legfrissebb honosított verzióinak az újdonságaira volt kíváncsi, mások a DEX (Dramatizált Elektronikus Könyvszerkesztő és Hangoskönyv konvertáló) programunkról szerettek volna többet megtudni, a legnagyobb érdeklődés pedig a TOPAZ olvasótévénket övezte. Azok között, akik felkerestek minket, sokan alapítványunk régi ügyfelei voltak, és olyanok is akadtak jócskán, akik másoktól hallottak termékeinkről, munkánkról, és eljöttek megnézni, kik is vagyunk.

Köszönjük mindenkinek, aki felkeresett bennünket, és megtisztelt észrevételeivel, kérdéseivel. Köszönjük a szervezőknek a részvételi lehetőséget, találkozzunk a következő konferencián! Annak, aki nem szeretne addig várni, azt javasoljuk, látogasson el honlapunkra, vagy keressen fel bennünket személyesen Zuglóban, alapítványi irodánkban (1143 Budapest, Ida u.7.), hogy megtapasztalhassa, hogyan tesszük közösen láthatóvá a világot.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére