Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Az Infoalap megjelentette a látássérült emberek számára fejlesztett ingyenes „Számítógépes alapismeretek” oktatóanyagát

Az aktuális ECDL követelményrendszerrel összhangban az "Informatika a Látássérültekért" Alapítvány elkészítette a Számítógépes alapismeretek modul billentyűzetcentrikus használaton alapuló oktatóanyagát.

Az IKT alapismeretek és az Operációs rendszerek modulok egyesítéséből „Számítógépes alapismeretek” (Computer Essentials) néven új, ECDL modul jött létre, mely magában foglalja a korábbi tartalmakat, ugyanakkor inkább gyakorlati jellegű, elsősorban az operációs rendszerek használatára épül, elméletből csak a legfontosabb tudnivalókat tartalmazza.

A modul alapvető fogalmakat és készségeket határoz meg a számítógép használatával, a fájlok létrehozásával és kezelésével, valamint a hálózatokkal és az adatbiztonsággal kapcsolatban. A tananyag a hivatalos Syllabus 1.0 alapján készült, így tartalmaz minden olyan információt, amellyel a látássérült felhasználók a számítógépes alapismeretek ECDL modul vizsgájára felkészülhetnek. A feladatok megoldása elsődlegesen a billentyűzet és a képernyőolvasó használatára épül. A tananyag a Windows 7 operációs rendszer kezelését mutatja be.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány tervezi, hogy a közeljövőben kiadja a Windows 8.1 rendszer kezelésének tréning anyagát is.

A tananyag kiadását a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatta, a hangoskönyv felvételei a Miks Csaba Stúdióban készültek.

A számítógépes alapismeretek a többi hasonló oktatóanyaggal együtt bárki számára hozzáférhető és ingyenesen letölthető PDF formátumban normál és 18-as betűmérettel, valamint felolvasott MP3 és Daisy formátumokban is alapítványunk honlapjának letöltés oldaláról.

Az ECDL követelményrendszer táblázatkezelés modul vakbarát tananyagát is hamarosan közzétesszük. A kiadásról honlapunkon fogunk hírt adni.

Alapítványunk azt reméli, hogy az ingyenesen hozzáférhető tananyag nagy segítséget fog nyújtani a látássérült emberek számítógép használatában, legyen az munka, tanulás vagy csak szórakozás.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére