Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Akkreditált tanfolyami szolgáltatások az „Informatika a látássérültekért” Alapítványtól

Alapítványunk eddig is tartott képzéseket, elsősorban informatikai tanfolyamokat látássérült magánszemélyek részére. Most újabb mérföldkőhöz értünk: sikeres volt a Felnőttképzési Akkreditáló Testülethez (FAT) benyújtott mindkét program-akkreditációs kérelmünk. Így egyrészt egy napos, akkreditált alapozó képzést tudunk nyújtani az érdeklődő intézmények, szervezetek részére a látássérült emberek által használt informatikai eszközökről, másrészt tanúsítványt adó 120 órás informatikai alapképzést tudunk nyújtani látássérült magánszemélyek részére.

Az első képzési szolgáltatást olyan intézményi vásárlóinknak, például iskoláknak, könyvtáraknak, önkormányzatoknak, cégeknek ajánljuk, ahol a látássérült ügyfelek, tanulók, dolgozók számára vásárolt speciális informatikai eszközökkel szeretnének megismerkedni, hogy ezáltal megfelelőbben tudják segíteni az intézményhez forduló, illetve ott tanuló vagy dolgozó látássérült embereket. Az egy napos, 8 tanórás képzés kihelyezett helyszínen is megtartható, és a látássérült emberek informatikai eszközeivel kapcsolatos alapvető információkat nyújtja. A képzés pontos címe: „Bevezetés a látássérült személyek info-kommunikációs technológiáiba a közszolgáltatások egyenlő esélyű hozzáférésének biztosításához”.

A második képzési programot azoknak az oktatási központoknak ajánljuk, akik a saját képzési programjukat informatikai képzéssel is szeretnék kiegészíteni – sok EU-s képzési program esetében ez ma már kötelező. A látássérült embereknek szóló 120 órás, informatikai alapképzésünk tematikája megfelel az ECDL-vizsgák, és így a vonatkozó EU-s pályázati előírások követelményeinek. A tanfolyam megtartását saját oktatóinkkal vállaljuk, és ahhoz rendelkezésre áll a szükséges képernyőolvasó és képernyőnagyító szoftverekkel megfelelően felszerelt tantermünk is. A képzés pontos címe: „Informatikai alapképzés látássérült személyek részére”.

Mindkét akkreditált tanfolyami képzésünket mint szolgáltatást nyújtjuk az érdeklődő intézmények, partner-szervezetek számára. Mindkettővel kapcsolatban érdeklődni lehet a +36 (1) 273-3181-es telefonszámon vagy az címen!

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére