Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Adomány az Infoalapnak

A Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) egy független, nemzetközi program, melynek fő célja, hogy katonai stratégiai légiszállítási képességet biztosítson a programban résztvevő 12 nemzet számára. A SAC támogatását végző NATO Támogató és Beszerzési Ügynökség NATO Légiszállítást Kezelő Program egyik munkatársa, Hunorfi Péter informatikusként hallott, és rögtön érdeklődött is az „Informatika a látássérültekért”Alapítvány tevékenysége iránt. Mivel Péter fontosnak, és szakmailag különlegesnek érzi alapítványunk tevékenységét, munkatársaival együtt úgy gondolta, támogatni szeretne bennünket abban, hogy minél több vak és gyengénlátó ember számára tehessük elérhetővé a legkorszerűbb informatikai eszközöket.

Péter ez év első hónapjaibaAz adományokat Szuhaj Mihály, a kuratórium elnöke veszi át.n vette fel velünk a kapcsolatot, tavasszal pedig kollégáival egyetértésben már el is helyezett egy adománygyűjtő dobozt a pápai irodájukban. Az adománygyűjtés egész évben folyt. Itt fontos megjegyeznünk, hogy az adománygyűjtés nem pusztán az adománygyűjtő doboz kihelyezését jelenti, amely önmagában is szép gesztus, hanem ott van mögötte a figyelemfelhívó munka, a hiteles tájékoztatás az adományozók felé, és mindaz a személyes lelkesedés, elhivatottság, amellyel a SAC és Boeing dolgozói a vakügyi informatika mellé álltak. Érzékenységgel és szakértelemmel hívták fel a hozzájuk látogatók valamint barátaik, ismerőseik figyelmét arra, mi mindent jelent a látássérült emberek számára az informatika a tanulás, a munka, a kikapcsolódás során, és mit tehetnek a vak és gyengénlátó emberek önállóságáért azok, akik a pápai adományozás részeként támogatják őket.

A légibázis szakadatlan felvilágosító munkájának köszönhetően decemberre közel százezer forint adomány gyűlt össze, amelyet 2016. december 12.-én adtak át alapítványunk kuratóriumi elnökének, Szuhaj Mihálynak. Ezúton is köszönjük a pápaiaknak a vak és gyengénlátó emberek támogatásáért végzett munkáját, az adományt a látássérült embereket segítő intézmények számára folyamatban lévő szoftveradományozáshoz fogjuk felhasználni. Így nemcsak egy-egy érintetthez jut el a segítség, hanem többszáz vak vagy gyengénlátó embert segíthetnek majd az adományozásra kerülő szoftverek és frissítések. Péter ígérete szerint az együttműködés nem ért véget a mostani adományozással, 2017-ben is számíthatnak segítségükre a látássérült emberek.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére