Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

A Leövey Klára Gimnáziumban népszerűsítette Agárdi Szilvi a Lapról hangrá-t

Március 28.-án a budapesti Leövey Klára Gimnáziumban járt Agárdi Szilvi, látássérült énekesnő, hogy népszerűsítse a Lapról hangra közösségi kezdeményezést. Szilvi nem először jár a Leöveyben, néhány éve már egy hasonló előadással szerepelt ebben az iskolában.

Mesélt a diákoknak arról, hogyan lett énekes, és természetesen azt sem tartotta titokban, hogy mostanában hogyan telnek a hétköznapjai. Természetesen nem maradtak el a korábban már nagy sikert arató szimulációs szemüvegek sem, amelyek segítségével bárki kipróbálhatja, mennyit látnak azok, akiknek a különböző szembetegségek miatt romlik a látásuk.  Az előadás nagyobb részében a Lapról hangra kezdeményezést népszerűsítette Szilvi. Elmondta, a személyes tapasztalatait is felhasználva, micsoda élmény emberi (és nem gépi) hangon meghallgatni egy-egy újságcikket. Elárulta, ő milyen témájú cikkeket hallgat szívesen, és azt is elmondta, kik a kedvenc felolvasói. Beszélt arról is, miért előnyös a Lapról hangrá-hoz csatlakozni iskolai közösségi szolgálatot végző diákként.

Az előadás után sokan Szilvi köré gyűltek, és érdeklődtek a felolvasással kapcsolatos tudnivalókról. Bízunk benne, hogy hamarosan „találkozhatunk" a leöveys felolvasókkal a Lapról hangra honlapon.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére