Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

A Fehér Bot Napja alkalmából megjelent a beszélő Linux legújabb 3.0 kiadása

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány fejlesztéseként megjelent a Beszélő Linux kiadás legújabb változata, a BeLin 3.0 verziója.

Az ingyenesen hozzáférhető beszélő Linux az elmúlt évek során egyre népszerűbbé vált a látássérült emberek körében. Jelentőségét és társadalmi hasznosságát 2009-ben az IT Business szaklap Leadership Award díjjal ismerte el. A BeLin fejlesztői – Hammer Attila, vak informatikus vezetésével – minden évben számos innovatív megoldással örvendeztetik meg a felhasználókat.

A 2012. évi Fehér Bot napja alkalmából megjelent kiadás legfontosabb újdonságai:

  • A klasszikus GNOME felület mellett a vak és gyengénlátó emberek számára is elérhetővé vált a teljesen akadálymentesített, korszerű Unity 2D felület.
  • A 3.0 BeLin kiadás az Orka képernyőolvasó 3.4-es verzióját tartalmazza. Az új verzió a korábbinál is jobban támogatja a honlapok olvasását.
  • A BeLin használatát még kényelmesebbé teszi, hogy eleve az irodalmi Braille írásmóddal jeleníti meg az üzeneteket a Braille-kijelzőkön. Több mint egyéves fejlesztőmunka eredményeként készült el a magyar irodalmi Braille-megjelenítési szolgáltatás, amely teljes mértékben megfelel a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége által idén elfogadott szabványnak.

A BeLin 3.0 további újdonságairól a www.belin.hu honlapon olvashat.

Az egyedülálló BeLin 3.0 ECDL-tananyagot a szöveges és felolvasott változat mellett, ez évtől már DAISY formátumban is elérhetővé tesszük. A tananyag eleget tesz az Európai Számítógép-felhasználói Tanúsítvány 2. modulja (operációs rendszerek) teljes követelményrendszerének. ez által lehetővé teszi a vak és gyengénlátó emberek számára az alapszintű számítógép-használati ismeretek otthoni vagy tanfolyami keretek között történő elsajátítását. Szerzője Hammer Attila, alapítványunk BeLin-fejlesztéseket irányító munkatársa. A tananyag mindenki számára ingyenesen hozzáférhető alapítványunk honlapjának letöltés oldalán keresztül.

Alapítványunk reméli, hogy egyre több vak és gyengénlátó ember számára válik elérhetővé a számítógép-használat az ingyenesen hozzáférhető, akadálymentes Beszélő Linux kiadás révén.

A BeLin 3.0 letölthető az alábbi hivatkozásokról:

BeLin 3.0 32 bites változat

BeLin 3.0 64 bites változat

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére