Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Végre a vak emberek is olvashatnak újságot

Vannak, akik nyomtatott formában szeretnek újságot olvasni, akiknek külön élvezet, hogy a kezükben tartják kedvenc lapjukat. Mások az interneten keresztül futják át a választott újság híreit, hiszen az internet révén most már szinte minden újság elérhető. Szinte…

Van az újságolvasóknak egy harmadik csoportja, akik szívesen választanák az előbbi két újságolvasási lehetőség bármelyikét, de nem tehetik meg, mert látássérültségük miatt nem tudják olvasni a nyomtatásban megjelenő újságokat, folyóiratokat. A weben pedig sok napi-, heti- és havilap felülete nem olvasható a vak és gyengénlátó emberek által használt képernyőolvasó és nagyító szoftverekkel.

Amikor tehát sem a nyomtatott, sem az internetes újságlapozgatás nem működik, akkor segít a Lapról hangra portál.

A www.laprolhangra.hu egy olyan felolvasói és olvasói portál, ahol a vak és gyengénlátó emberek önkéntesek felolvasásában hallgathatnak meg és tölthetnek le újságcikkeket, amelyeket más módon nem lenne lehetőségük elolvasni. Ez a weboldal azonban nemcsak egyfajta „hangos újság”, hanem kiváló lehetőség is a beszélgetésre, vitatkozásra az egyes cikkekről, és az előítéletek lebontására, legyen szó látó vagy látássérült emberekről.

A Lapról hangra működtetőinek célja, hogy folyamatosan bővítsék az oldal kínálatát, fejlesszék a portál szolgáltatásait. Erre ad most lehetőséget egy telefonos adományvonal, az Adhat Vonal.

Az Adhat Vonal, azaz a 13600-as telefonszám felhívása 250 Forint támogatást jelent egy szabadon választott civil szervezetnek. Ha a telefonhívás után a 29-es kódot adja meg, az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány és partnerei Lapról hangra projektjét támogatja.

 

Adhat vonal 13600-29

 

Az Adhat Vonalon keresztül érkező támogatást a Lapról hangra weboldal szolgáltatásainak bővítésére, Lapról hangra találkozók szervezésére, a projekt népszerűsítésére fordítja az alapítvány.

Az Adhat Vonal 2012. október 3-ától a nap 24 órájában hívható, elérhető a Telekom vezetékes és mobil hálózatából valamint a Telenor és a Vodafone hálózatából is.

Köszönjük a segítséget mindenkinek, aki hozzájárul ahhoz, hogy a vak és gyengénlátó emberek számára is mindennapos tevékenység legyen az újságolvasás.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére