Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

2022-ben is folytatódik az ország licenc program

Továbbra is ingyenesen használhatóak a látássérült embereket segítő szoftverek

Két évvel, 2024. június 30-ig meghosszabbításra került az ország licenc program, melynek keretében minden Magyarországon élő és határainkon túli, magyar igazolvánnyal rendelkező látássérült vagy olvasásban akadályozott ember ingyenesen veheti használatba a legnépszerűbb segítő szoftverek magyar nyelvű változatait.

Az érintetteket oktató intézmények, foglalkoztató cégek, részükre szolgáltató szervezetek, valamint az őket segítő szakemberek és családtagok szintén térítésmentesen férhetnek hozzá a JAWS for Windows képernyőolvasó, a ZoomText képernyőnagyító és a kettőt egyesítő Fusion szoftverek licenceihez.

A 2018-ban indult ország licenc program további két évvel történő meghosszabbításával célunk, hogy minden érintett hozzájuthasson a tanuláshoz, munkavégzéshez, valamint az online tájékozódáshoz és az elektronikus ügyintézéshez nélkülözhetetlen segítő szoftverek legfrissebb verzióihoz. Ez a lehetőség ma a világon összesen három országban áll az érintett emberek rendelkezésére.

A képernyőolvasó és nagyító szoftverek licenceinek igénylését a http://akadalymentes.magyarorszag.hu weboldalon található egyszerű és akadálymentes űrlap kitöltésével lehet kezdeményezni.

Az amerikai Vispero cégcsoport által fejlesztett és az Informatika a Látássérültekért Alapítvány által magyar nyelven elérhetővé tett szoftverek a http://www.infoalap.hu/orszag_licenc  weboldalról tölthetőek le, aktiválásuk az igényléskor e-mailben kapott hitelesítő kóddal végezhető el.

Az a többezer felhasználó, aki az elmúlt években már élt a licencigénylés lehetőségével, jogosult a június végén lejáró licencének meghosszabbítására. Az érvényességi idő további két évvel történő kiterjesztéséhez csupán frissítenie kell szoftverlicencének aktiválását.

Ehhez lépjen a szoftver alkalmazásablakába, és nyissa meg a „Súgó” menüt. Itt válassza a “Licenc” almenü “Aktiválás frissítése…” menüelemét. A megnyíló Aktiválás párbeszédpanelen válassza az “Aktiválás indítása” gombot, majd az „Internet (AJÁNLOTT)“ aktiválási módot. A termék legyen “Timed License”. Ezután a korábban használt hitelesítő kód automatikusan bemásolódik a Hitelesítési szám Szerkesztőmezőbe. Végül nyomja le az ENTER billentyűt a folytatáshoz. A szoftver érvényességi idejének lejárata azonnal 2024 július 1-re módosul.

Amennyiben a kiválasztott szoftver telepítésével vagy használatával, illetve hitelesítésének elvégzésével vagy időkorlátjának meghosszabbításával kapcsolatban informatikai segítségre van szüksége, kérjük, keresse az Informatika a Látássérültekért Alapítvány ügyfélszolgálatát az alábbi elérhetőségeken:

Vezetékes telefon: +36 (1) 273-3188, mobiltelefon: +36 (70) 295-9288

E-mail:  

Honlap: www.infoalap.hu

Azon érdeklődők számára, akik még nem vették igénybe az ingyenes JAWS, ZoomText és Fusion licenceket, javasoljuk, éljenek ezzel a lehetőséggel! Az ország licenc programból már részesült felhasználóknak pedig további eredményes használatot kívánunk választott segítő szoftverükhöz!

Budapest, 2022. június 23.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére