Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Tesztelési fázisban a nemzetközi Robobraille szolgáltatás magyar felülete

A Robobraille szolgáltatást 2004-ben indította útjára a dán Látássérült Fiatalok Oktatási Központja és a Sensus Aps. Az egyszerűen kezelhető, internetalapú szolgáltatás célja, hogy vak, gyengénlátó, diszlexiás és más, olvasási nehézséggel élő emberek számára világszerte ingyenesen lehetővé tegye a különböző dokumentumok akadálymentes formátumban történő elolvasását. A Robobraille segítségével könnyen és gyorsan átalakíthatjuk nem akadálymentes (pl. pdf, kép- és egyéb, nehezen kezelhető formátumban) lévő fájljainkat doc, txt, rtf, Daisy és más, akadálymentes formátumú dokumentummá. A Robobraille révén előállíthatunk mp3 és különböző E-book formátumú, sőt Braille-nyomtatásra kész dokumentumokat is.

Mivel az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány egyik fő célkitűzése a vak és gyengénlátó emberek támogatása az akadálymentes információszerzés területén, a Robobraille-projekt egyik fő magyarországi partnereként örömmel csatlakoztunk ehhez a több országban sikeres, a látássérült felhasználók körében is népszerű kezdeményezéshez. Az elmúlt hónapokban megteremtettük a szolgáltatásnak a magyar helyesírás és Braille-rendszer sajátosságaihoz igazodó működési feltételeit, valamint elkészítettük a felhasználói felület magyar nyelvű változatát.

A szolgáltatás kiépítésének következő szakaszában a leendő felhasználók, vagyis az Önök segítségét szeretnénk kérni a Robobraille magyar felületének tesztelésében. Kérjük, látogassanak el a www.robobraille.org/web3 weboldalra, teszteljék a most már magyar nyelven is elérhető szolgáltatást, és osszák meg velünk tapasztalataikat! A projektben résztvevő magyarországi szervezetek egymástól függetlenül gyűjtik ügyfeleik véleményét a szolgáltatásról. A e-mailcímre eljuttatott észrevételeiket, kérdéseiket, javaslataikat angolra fordítva továbbítjuk a dán partnerhez, és természetesen közreműködünk a magyar felület esetleges hibáinak javításában is. Minden egyes visszajelzés fontos a számunkra, várjuk az Ön véleményét is!

A későbbiekben több érdekességet is olvashatnak majd honlapunkon (www.infoalap.hu) a Robobraille újdonságairól.

„Informatika a látássérültekért” Alapítvány

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére