Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Számos újdonsággal érkezik a JAWS for Windows 2018 magyar változata

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS 2018 honosított verziója. A sok új funkció mellett kiemeljük, hogy ez a változat már teljes mértékben kompatibilis az aktuális Windows 10 rendszerrel, ami azt jelenti, hogy a JAWS az ún. tavaszi alkotói frissítéssel is gond nélkül együttműködik. A legrégebbi támogatott rendszer a Windows 7, a korábbi Microsoft Office programcsomagokhoz hasonlóan a 2016-os verzió is jól támogatott. Az internetböngészés terén jó hír, hogy a JAWS immáron négy web böngészőprogrammal működik együtt, a hagyományosan jól kezelhető Internet Explorer mellett használhatóvá vált a Microsoft Edge is. A Mozilla Firefox-ot használók örömére szolgál, hogy a böngésző új generációs verziói is elérhetők a képernyőolvasóval, jelentős mértékben fejlődött továbbá a Google Chrome használhatósága is.

A JAWS mostantól lehetőséget kínál arra is, hogy a korábbi, 17.0 verzióból átemeljük a már meglévő beállításainkat. Ezen túl egy teljesen újratervezett import és export funkcionalitást nyújt, amely minden személyre szabott beállítás átvitelére kiterjed.

Felhasználóink igénye volt, hogy az egérmutató alatti képernyőterület is legyen felolvastatható. Mostantól ez a szolgáltatás is rendelkezésre áll, sőt a JAWS változtatható egységekben képes ezt nyújtani.

Az OCR szolgáltatás is jelentősen továbbfejlődött, ennek köszönhetően már nem csak PDF dokumentumon, hanem tetszőleges képfájlon végezhető optikai karakterfelismertetés. A legtöbb elterjedt képformátum támogatott. A JAWS különleges szolgáltatása, hogy a számítógéphez csatlakoztatott lapolvasó készülékről is végeztethető beolvastatás és azonnali szövegfelismertetés. Ez számos esetben kiválthatja egy optikai karakterfelismerő szoftver beszerzését.

Mostantól arra is van mód, hogy a JAWS futása során elsötétítsük a képernyőt. Ekkor a monitoron megjelenített tartalomból semmi sem látszódik, ám a program ugyanúgy működik tovább, mint előtte, ezáltal biztonságosabban kezelhetőek a bizalmas információk.

Az elérhető beszédszintetizátorok köre is bővült. Egyrészről támogatottá váltak az újabb, 2. generációs Vocalizer Expressive hangok, másrészről használható a Windows 10-ben található, Szabolcs fantázianevű OneCore magyar nyelvű hang is. Természetesen a felhasználók körében legkedveltebb Profivox maradt továbbra is az alapértelmezett beszédszintetizátor program.

A JAWS for Windows 2018 képernyőolvasó program újdonságairól részletesebben a termék magyar nyelvű weboldalán olvashatnak. http://www.infoalap.hu/JAWS

A JAWS 2018 bemutató változatait a következő hivatkozásokon tölthetik le:

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz. Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, amely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitel során egyaránt a segítségükre lesz.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére