Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Szakmai fórum a digitális inklúzióról

2023.09.20.

SignCoders logóSignCoders cég és hollandiai partnerük, a Hekate Alapítvány  szervezett szakmai fórumot Budapesten az EU által támogatott DigInclude projekt keretében a digitális befogadásról. A programra alapítványunk is meghívást kapott.

A két éves DigInclude projektet a SignCoders cég, egy siket fiatal szakembereket foglalkoztató magyarországi társadalmi vállalkozás vezeti, a hollandiai Hekate Tudatos Idősödés Alapítvány partnerként vesz részt a projektben.

A szakmai program házigazdája a SignCoders cég részéről Károlyi Antal ügyvezető igazgató volt, a fórumot a Hekate Alapítványtól Taliga Nóra tartotta.

A javarészt interaktív rendezvény nem titkolt célja az volt, hogy elősegítse a minél aktívabb kapcsolatteremtést és építést a különböző területekről érkező résztvevők között, hogy időt és teret kínáljon a minőségi szakmai beszélgetésre, a közös munka előkészítésére az inklúzió jegyében.

A Diginclude projektben két olyan, egymással összefüggő kérdéssel foglalkoznak, amelyekkel az Európai Unió és tagállamai jelenleg szembesülnek: Egyfelől az egész életen át tartó tanuláshoz való hozzáférés témakörével, hiszen a képzettség fejlesztése és a digitális írástudás sok ember számára kihívás ma Európában, különösen a földrajzilag, gazdaságilag vagy társadalmilag hátrányos helyzetű területeken. A másik kiemelt kérdés, mellyel a projekt foglalkozni kíván a szakképzett munkaerő széles körű hiánya a digitális gazdaságban.

A program keretében létre kívánnak hozni egy magyar és holland felnőtt tanulókból álló, elkötelezett közösséget, amelyben folyamatos a párbeszéd, a hosszú távú közösségi tanulás és ahol közösen létrehozott, progresszív közösségi kezdeményezések születhetnek. A projekt támogatja a hátrányos helyzetű fiatalokat digitális készségeik fejlesztésében annak érdekében, hogy sikeresen tudjanak munkát vállalni a digitális világban.

A projektről bővebben az alábbi angol nyelvű linken lehet tájékozódni: https://hekate.foundation/2022/06/09/diginclude-developing-digital-skills-in-disadvantaged-groups/

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére